Zeehond Sam is de mascotte van ZorgSaam. Samen met kleine Sammie is hij een poosje geleden aangekomen in het ziekenhuis. Ze zijn goed verzorgd door onze kinderverpleegkundigen en weer helemaal aangesterkt. Zo konden ze weer terug de zee in. We hebben Zeehond Sam geadopteerd als troostknuffel en laten via de ogen van Sam de ziekenhuiswereld aan kinderen zien.

Een eigen kinderwebsite

Op de website vertellen we in beelden over de herkomst van Zeehond Sam. Sam heeft toen hij in ons ziekenhuis verbleef zoveel meegemaakt, dat hij dat graag met kinderen wil delen. Dus moet uw kind binnenkort naar de dokter, wordt hij geopereerd of staat er een onderzoek gepland? Op de kinderwebsite kunt u alvast lezen wat uw zoon/dochter te wachten staat. Kinderen krijgen antwoord op hun vragen en de medewerkers worden voorgesteld.

Natuurlijk is Sam ook als een echte troostknuffel én als knuffeldoekje verkrijgbaar. Uw kind krijgt een knuffel als die via de SEH wordt opgenomen. U kunt ook zelf een knuffel kopen (bij Albron). Als uw kind een knuffel heeft, hopen we dat het uw kind troost geeft bij de ziekenhuisbezoeken.

Kijk maar eens rond op de website. Zeehond Sam wijst uw kind de weg.