De kinderlongpoli is er voor kinderen en jongeren tot 18 jaar met luchtwegproblemen, astma of allergie/anafylaxie. Deze kinderen zijn al onder behandeling van de kinderarts. Ze leren hier hoe ze hun medicijnen op de juiste manier moeten gebruiken.

Doel

Kinderen en hun ouders leren hoe ze hun medicijnen op de juiste manier moeten gebruiken. Ze leren de werking van de medicatie en de juiste techniek van inhalatie. Ook leren ze hun klachten herkennen en op tijd in te spelen op problemen om benauwdheid te voorkomen. Kinderen en ouders krijgen informatie, instructie en begeleiding in het gebruik van de medicatie en omgang met het ziektebeeld in het dagelijks leven. Bij problemen thuis wordt contact opgenomen met de kinderlongverpleegkundige van de thuiszorg.

Wanneer

Op bijna iedere donderdagmiddag 13:00-16:00 uur op de polikliniek van de kinderartsen in Terneuzen. Eens per 2 maanden is er op donderdagmiddag een spreekuur in Oostburg.

Afspraak

Via het secretariaat van de kinderartsen of op moment van de afspraak bij de kinderlongverpleegkundige zelf.  Graag het volgende meebrengen bij uw eerste afspraak:

  • Eigen inhalatie materiaal en medicatie

Afmelden of verplaatsen van de afspraak graag ruim van tevoren anders zijn wij helaas genoodzaakt kosten in rekening te brengen.