Pigmentvlekken, ouderdomsvlekken en levervlekken ontstaan door blootstelling aan de zon in combinatie met erfelijke aanleg. Het zwangerschapsmasker ontstaat onder invloed van hormoonschommelingen. Pigmentvlekken zijn op verschillende manieren te behandelen. In bepaalde gevallen is laserbehandeling de juiste therapie. De lasers die wij gebruiken voor het behandelen van pigmentvlekken zijn CO2 laser SLIM Evolution II Mixto Pro en ELVii 532VP diode Laser.

De behandeling

Via laserbehandeling wordt pigment in de diepte van de huid verpulverd. De lichtbundel gaat dwars door de oppervlakkige huid heen. De resterende kleinere stukjes pigment worden daarna afgevoerd waardoor verkleuring minder wordt.

Via laserbehandeling wordt de bovenste laag van de huid als het ware afgeschaafd. Dit zorgt voor een droge schaafwond. Er wordt een crème meegegeven om het herstel van de gelaserde plek(ken) te ondersteunen. De korstjes verdwijnen gewoonlijk binnen enkele dagen, maar dit kan afhankelijk van de behandeldiepte tot circa zeven dagen duren. De roodheid kan nog een aantal maanden aanhouden. Nadat de roodheid verdwenen is, zal het plekje niet meer zichtbaar zijn.