Acne is een aandoening van de talgklieren die vaak voorkomt bij jongeren. Maar ook op latere leeftijd kan acne nog voorkomen. Er zijn diverse factoren die acne kunnen veroorzaken, zoals een verhoogde talgproductie en hormonale veranderingen. Acne komt meestal in het gezicht voor, maar kan ook op de nek, rug en borst voorkomen. Veel mensen ervaren acne als zeer hinderlijk en cosmetisch storend in hun dagelijks leven. Acne kan bovendien blijvende littekens achterlaten. Gelukkig zijn er diverse behandelingen van acne mogelijk waardoor ook littekenvorming kan worden voorkomen.

Behandeling

Bij een acnebehandeling wordt de huid gereinigd, mee-eters verwijderd en puistjes en witte bultjes aangeprikt en verwijderd. Een behandeling kan onder meer bestaan uit: dieptereiniging van de huid, bijvoorbeeld door een peeling. Hierbij worden de dode, losse huidcellen verwijderd, zodat ze de porie niet meer blokkeren. De behandeling heeft als doel de ontsteking te verminderen en littekenvorming te voorkomen.

Acnelittekens kunnen verder alleen worden behandeld als we te maken hebben met een niet-actieve acné. De littekens worden dan behandeld met een peeling of met onze gefractioneerde laser.

Prijzen

Bekijk de prijslijst hier.

Meer weten?

Bekijk onze patiëntfolder.