Veel rimpels in het gelaat ontstaan door het willekeurig of onwillekeurig aanspannen van spiertjes vlak onder de huid. Dit zijn vooral de fronsrimpels op het voorhoofd en tussen de wenkbrauwen en (in mindere mate) de kraaienpootjes aan weerszijde van de ogen.

Botox en fillers worden gebruikt om rimpels te behandelen. Botox blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spieren in het gelaat, zodat deze tijdelijk minder krachtig wordt. De huid blijft glad en de rimpel is niet zichtbaar, doordat de spiertjes niet samentrekken. Botox is vooral geschikt voor het voorhoofd en bij de ogen. Het effect van botox is na 10 dagen zichtbaar en houdt gedurende 3 tot 7 maanden aan. Na enkele vervolgbehandelingen houdt het effect van Botox langer aan.

Diepere rimpels kunnen worden weggewerkt door ze ‘op te vullen’. Dit gebeurt met fillers. Het resultaat van een filler behandeling is snel zichtbaar. De gel wordt met een zeer fijne naald in de huid geïnjecteerd om rimpels op te vullen of om lippen voller te maken. Het effect van een filler is ongeveer 10 tot 12 maanden zichtbaar. Zowel botox als fillers worden geïnjecteerd.

Fillers, voor en na

Prijzen

Bekijk de prijslijst hier.