Naar de polikliniek

In de polikliniek houden de specialisten hun spreekuren en worden onderzoeken en  behandelingen uitgevoerd.

Afspraak maken

Via onze specialismen en afdelingen van ZorgSaam Ziekenhuis kunt u rechtstreeks een afspraak maken op één van de locaties. U leest per specialisme of afdeling hoe dit in z'n werk gaat. Klik hier voor meer informatie. 

Wat neemt u mee?

Bij een bezoek aan de polikliniek neemt u mee:

  • de verwijsbrief van uw huisarts;
  • een bewijs van uw ziektekostenverzekering;
  • een overzicht van de medicijnen die u gebruikt;
  • uw afsprakenkaart.

Heeft u nog geen afsprakenkaart?

Als u nog geen afsprakenkaart heeft, gaat u eerst naar de afsprakenadministratie. Voor het aanvragen ervan hebt u een geldig identiteitsbewijs nodig. Bij patiënten van 6 jaar of ouder maken we een foto voor op de kaart. Deze slaan we digitaal op bij uw gegevens die we al in het ziekenhuis hebben.

De polikliniek

In de polikliniek meldt u zich bij de balie van de spreekuurassistente. Daarna kunt u plaatsnemen in de wachtkamer. Het is mogelijk dat u niet op de afgesproken tijd aan de beurt bent, omdat spoedgevallen de voortgang van het spreekuur vertragen. We hopen dat u hiervoor begrip heeft. Wij doen ons uiterste best om u zo kort mogelijk te laten wachten.

Wachttijden

We doen er alles aan om u zo snel mogelijk te helpen. Er is meestal wel wachttijd tussen het maken van een afspraak en de datum waarop u terecht kunt. Deze is volgens de Nederlandse normen relatief kort. Hier vindt u een overzicht van de actuele wachttijden in ons ziekenhuis.

No show

Als een patiënt onaangekondigd wegblijft op een afspraak, wordt er onnodig gewacht en kan er niet iemand anders geholpen worden. Plan uw afspraak dus goed in en bel op tijd af als u niet kunt komen! 

Ik heb in het ziekenhuis een behandelaar gevonden die mij in mijn chronische aandoening echt iets gebracht heeft. In één woord: geweldig.
Een tevreden patiënt