Wat is AYA zorg?

Adolescents & Young Adults (AYA’s) zijn jonge mensen die tussen 18 en 39 jaar voor het eerst te horen krijgen dat ze kanker hebben. Plotseling staat jouw wereld op z’n kop en heb je veel vragen.  

Vraag maar raak

Je staat midden in het leven en hebt daarom misschien vragen over opleiding, werk, voeding, sport, zelfstandigheid, relaties, vruchtbaarheid en seksualiteit. Met al je vragen kan je terecht bij AYA-zorg, ongeacht in welke fase je zit en welke vorm kanker je hebt. AYA-zorg wordt verleend volgens het ‘Ik en mijn…’ AYA-zorgconcept. Op de website van het AYA Zorgnetwerk, waar ZorgSaam onderdeel van is, vind je meer informatie over deze onderwerpen en een vragenlijst. Deze vragenlijst kan helpen om je gedachten en vragen op een rijtje te zetten, en je kunt ‘m meenemen naar het ziekenhuis.  

Wat houdt onze begeleiding in? 

We verlenen AYA-zorg op verschillende specialismen bij ZorgSaam. We bieden jou een extra stuk begeleiding binnen al jouw persoonlijke vragen die met kanker en de impact hiervan op jouw leven te maken hebben. We vinden het vooral belangrijk om onderwerpen die op jou van toepassing zijn bespreekbaar te maken. Dit kan tijdens een afspraak bij je eigen physician assistant, verpleegkundige of verpleegkundig specialist. Zij helpt jou met alle zaken waar je tegenaan loopt tijdens en na jouw behandeling. En natuurlijk ook met de keuzes die je richting de toekomst wilt maken.