Intake

Bij het maken van een afspraak voor een intakegesprek vertellen we u dat u een vragenlijst en een plasdagboek krijgt toegestuurd. Beide kunt u thuis invullen en meenemen naar het intakegesprek. Dit gesprek heeft u met de verpleegkundige. Zij spreekt met u over uw klachten en de voorgeschiedenis ervan, over het verloop van eventuele bevallingen, over uw medicijngebruik, maar ook over uw werk en uw activiteiten op sportief gebied. De bedoeling hiervan is om in kaart te brengen wat de impact van uw klachten op uw dagelijks leven is. We doen nog geen lichamelijk onderzoek. Aan de hand van dit gesprek maken we wel vervolgafspraken met u. Het is ook mogelijk om telefonisch een intakegesprek te hebben. In dat geval is het gewenst dat u de formulieren ingevuld retour stuurt, zodat de verpleegkundige deze tijdens het telefoongesprek kan bekijken.

Bekkenbodemspreekuur

Vaak is het zo dat er vervolgafspraken gemaakt worden bij meerdere specialisten. U krijgt dan een uitnodiging voor dit zogenaamde bekkenbodemspreekuur. Op dit spreekuur bezoekt u verschillende specialisten. In de meeste gevallen gaat het om de gynaecoloog, de uroloog, de bekkenfysiotherapeut en de psycholoog. Als er problemen zijn met de stoelgang kan er ook een afspraak worden gemaakt met de chirurg. De afspraken zijn na elkaar. Tijdens deze afspraken vinden er lichamelijke onderzoeken plaats. U krijgt hierover bij het plannen van de afspraken mondeling en schriftelijk uitleg. Het bekkenbodemspreekuur is op ziekenhuislocatie Antonius in Oostburg.

Behandeladvies

Tijdens het bekkenbodemspreekuur krijgt u van iedere specialist zijn of haar bevindingen te horen. Geleidelijk aan krijgt u een beeld van de diagnose en de mogelijke behandeling van uw klachten. De specialisten bespreken na afloop van het spreekuur hun bevindingen met elkaar en geven dan een gezamenlijk behandeladvies. Ter evaluatie en voor het bespreken van het behandeladvies neemt de verpleegkundige één of twee dagen na uw bezoek telefonisch contact met u op.

Behandeling

Meer informatie over de behandeling krijgt u bij het betreffende specialisme.