n Zeeuws-Vlaanderen zijn thuisbevallingen niet altijd mogelijk. Het ZorgSaam Geboortecentrum biedt u een goed alternatief: de kraamsuites. U kunt hier bevallen in een huiselijke sfeer. Onze kraamafdeling van ZorgSaam Ziekenhuis biedt in samenwerking met Dé Provinciale Kraamzorg gezinsgerichte kraamzorg. In ons Geboortecentrum staat het gezin centraal in de zorg rondom de bevalling. Ons streven is om zoveel mogelijk en medisch verantwoord aan uw wensen te voldoen.

Ruime, luxe kraamsuites

Als u in ons geboortecentrum komt bevallen, wordt u opgenomen in een kraamsuite. Deze zeer ruime luxe suites zijn van alle gemakken voorzien. Tijdens de bevalling doet de ruimte dienst als verloskamer. Alle benodigde medische apparatuur bevindt zich op deze kamer of wordt zo nodig binnengereden. Als u dat wenst, is pijnstilling mogelijk. Na de bevalling wordt de apparatuur weer opgeborgen in de kasten en kan uw gezin in privacy en in huiselijke sfeer bij elkaar zijn. Ook als u een keizersnede krijgt, kunt u voor en na de geboorte van uw kindje gebruik maken van één van onze kraamsuites.

U en uw gezin centraal

In de kraamsuite kan uw partner zowel overdag als ’s nachts bij u blijven. Uw kinderen mogen overdag onbeperkt op bezoek komen. Ook als uw kindje ziek is of onder de lamp moet, kunt u samen met uw kindje op dezelfde kamer blijven. Samen met de verpleegkundigen van de afdeling bepaalt u hoe de zorg wordt gepland. Hierbij kunt u denken aan het tijdstip van het badje voor de baby, schoonmaken van de kamer etc. U beschikt over een klein keukentje waar u koffie of thee kunt maken, zodat u uw visite iets kunt aanbieden. Natuurlijk kunt u zelf uw bezoek regelen. Overdag zijn er open bezoektijden tussen 10:30 en 21:00 uur.

Couveusesuites

De zuigelingenvleugel van ZorgSaam Ziekenhuis bestaat uit 5 couveusesuites, een babykamer geschikt voor isolatieverpleging (een box) en een ouder-kind kamer. Omdat er geen aparte babyzaal is, kan een couveusesuite ook dienst doen als babykamer waarop meerdere baby’s verpleegd kunnen worden. De couveusesuites zijn onderdeel van het Geboortecentrum. Op deze kamers kunnen zowel zieke of premature/dysmature zuigelingen en hun pas bevallen moeders verpleegd worden. Zowel de verpleegkundigen van A0 (voor de baby), als verpleegkundigen van B0 (voor de moeder) kunt u hier dus tegenkomen.

Waarom een couveuse?

De couveuse wordt gebruikt voor kinderen die te vroeg geboren zijn en voor kinderen die extra zorg nodig hebben, bijvoorbeeld na een keizersnede, als er zich ademhalingsproblemen voordoen of als er een infectie optreedt. Als de kinderen alleen nog extra warmte nodig hebben, liggen ze in een open couveuse/warmtebedje. Op de zuigelingenafdeling staat een team van kinderartsen en verpleegkundigen klaar.