Er vinden diverse activiteiten plaats rondom mantelzorg. Op deze pagina leest u meer informatie over een aantal van onze activiteiten.

Mantelzorgcafé

ZorgSaam organiseert samen met Hulst voor Elkaar het Mantelzorgcafé. Het mantelzorgcafé is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mantelzorgers en voor de mensen waar zij voor zorgen. Het mantelzorgcafé biedt ondersteuning, informatie en respijtzorg aan mantelzorgers in Oost Zeeuws-Vlaanderen. Mantelzorgers kunnen met elkaar praten over de dingen die ze dagelijks meemaken en vinden hierdoor wellicht steun aan elkaar. Ook krijgen ze informatie tijdens themabijeenkomsten of lezingen. En het Mantelzorgcafé mag gewoon ook gezellig zijn. Er even uit, lekker zitten in een fijne omgeving met een lekker drankje.

 

Iedereen is welkom! Iedereen is welkom in het Mantelzorgcafé. De mantelzorger en mensen waar zij voor zorgen, maar ook familieleden, vrienden, buren, hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De deuren staan open voor iedereen. Jong of oud, zorgend voor een thuiswonende naaste, wonend in het verpleeghuis, in de gehandicaptenzorg of in de psychiatrie en dit onder hetzelfde dak, naast de deur of verder weg. Het actuele programma van het Mantelzorgcafé kunt u vinden op de website van Hulst voor Elkaar.

 

 

Het Labyrint in Hulst

Het Labyrint is een ontmoetingscentrum voor mantelzorgers en partners van mensen met geheugenproblemen. Het biedt mantelzorgers de mogelijkheid om even los te komen uit het drukke dagritme. Het Labyrint vindt plaats in Brasserie Truffino van De Blaauwe Hoeve in Hulst. Tijdens de bijeenkomsten worden in een ontspannen sfeer ervaringen uitgewisseld. Ook krijgen de deelnemers bruikbare tips om de zorg thuis te verlichten. Het Labyrint zorgt voor herkenning en erkenning.

 

 

Ontmoetingscentrum Coensdike in Aardenburg

Het Ontmoetingscentrum van Coensdike in Aardenburg is bedoeld voor mensen met de diagnose ‘dementie’ die nog thuis wonen en voor mantelzorgers die zorgen voor mensen met geheugenproblemen. Het is een plaats om lotgenoten te ontmoeten en sociale contacten op te doen. Ook worden er bruikbare tips gegeven om de zorg thuis te verlichten.

 

 

Reisgids Mantelzorg

“wegwijs in de wereld van zorg voor ouderen”

​Mantelzorgers raken bij de zorg voor hun partner of ouder vaak de weg kwijt in het oerwoud van regels en emoties. ​​Lodewijk Schmit Jongbloed en Daphne Riksen hebben beiden zelf ruime ervaring met de complexiteit van mantelzorg voor ouders, vrienden en buren. Samen ontwikkelden de Reisgids om mantelzorgers te helpen bij het zoeken van hun weg door het oerwoud van regels, instanties en emoties.

Kijk voor meer informatie over het boek op www.reisgidsmantelzorg.nl

 

Mantelzorgontzorgmiddag

Eens in de zes weken wordt er vanuit aan-z een mantelontzorgmiddag georganiseerd. Dit is bedoeld om de mantelzorgers te ontlasten, een ontspannen middag te geven, informatie over de verschillende thema’s rondom mantelzorg te geven en in contact te komen met elkaar. De middagen worden op verschillende locaties gegeven. Kijk voor meer informatie op de website van aan-z.