Gaaiperswei 1 4527 HD Aardenburg Nederland

Zorg aanvragen

Coensdike is gelegen in Aardenburg aan de Gaaiperswei. Coensdike is een wooncomplex waar oudere mensen bij elkaar wonen.
Per 1 januari 2024 is het beheer van de appartementen in handen van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen. ZorgSaam levert hier extramurale zorg. Het woonzorgdeel van ZorgSaam waar voorheen psychogeriatrische verpleeghuiszorg werd geleverd wordt momenteel ingezet voor de opvang van Oekraïense ontheemden.

Ontmoetingscentrum

Het Ontmoetingscentrum van Coensdike is bedoeld voor mensen met de diagnose ‘dementie’ die nog thuis wonen en voor hun mantelzorgers die zorgen voor de mensen met geheugenproblemen. Het is een plaats om lotgenoten te ontmoeten en sociale contacten op te doen. Binnen het Ontmoetingscentrum vindt het project ‘Ontmoetingscentra 3.0’ plaats, waarbij drie nieuwe vormen van begeleiding bij dementie wordt aangeboden.

Beweegtuin

In 2016 opende Coensdike de Beweegtuin, een ontmoetingsplaats in de buitenlucht waar beweging centraal staat voor onze bewoners en voor senioren uit de omgeving. Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op de gezondheid, zowel fysiek als mentaal. De toestellen en de vrij toegankelijke tuin brengen de ouderen uit Aardenburg en omgeving met elkaar in contact en in beweging. Het is leuk om dit samen te doen en het is goed voor de gezondheid. Ouderen blijven vitaler en voelen zich zelfverzekerder in het dagelijks handelen.

‘T Praot-ûûs

Elke zaterdag wordt ‘T Praot-ûûs in Coensdike georganiseerd. Van 14:00 tot 16:00 uur zijn alle ouderen uit de regio Aardenburg welkom om elkaar te ontmoeten onder het genot van een drankje en iets lekkers.

 

Contactgegevens

Coensdike
Gaaiperswei 1 in Aardenburg

Coensdike in Aardenburg, één van de ouderenzorglocaties van ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen, biedt het volgende aan. Als u op één van de links klikt, leest u wat dit precies betekent.

Woonvormen

Tijdelijk verblijf

En…

Coensdike heeft de volgende voorzieningen:

  • Winkel
  • Kapsalon
  • Stilteruimte
  • Pedicure
  • Fitnessruimte en beweegtuin
  • Bibliotheek
  • Ontmoetingscentrum

Huiskrant

Bekijk hier de laatste huiskranten.