Heeft u een langdurige zorgvraag en wilt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen? Dat kan met behulp van een Volledig Pakket Thuis. ZorgSaam zorgt er samen met u en uw mantelzorgers voor dat u in uw eigen vertrouwde omgeving kunt blijven wonen en zorg op maat ontvangt.

Volledig Pakket Thuis

Een Volledig Pakket Thuis (VPT) is een pakket zorg, welzijn en servicediensten op maat dat u thuis ontvangt. Het grootste voordeel is dat u, met ondersteuning van uw mantelzorgers en ondersteuning van ZorgSaam, in een woonomgeving naar wens kunt blijven wonen en daar passende zorg ontvangt. Daarnaast kan bij een langdurige zorgvraag met een VPT de zorg flexibel worden georganiseerd.

Zorg op maat

De zorg wordt op maat samengesteld. Het pakket kan bestaan uit welzijn, verzorging, verpleging, casemanagement, huishoudelijke zorg, hulp bij onverwachte en acute zorgvraag (bijvoorbeeld bij een calamiteit in de nacht), ondersteuning van de mantelzorger en deelname aan dagbesteding.

Samen met de wijkverpleegkundige en uw mantelzorgers wordt er een zorg- en welzijnsarrangement op maat opgesteld. Hierin staat beschreven welke ondersteuning u ontvangt en welke  voorliggende voorzieningen er mogelijk zijn. Daarnaast  staat er beschreven wat u zelf nog kan (eventueel met behulp van hulpmiddelen), de inzet van mantelzorgers en hoe de ondersteuning verdeeld wordt over de week.

Waar kunt u gebruik maken van een VPT?

U kunt bij ZorgSaam zorg ontvangen via een Volledig Pakket Thuis als u een indicatie heeft voor zorg met verblijf (Wlz-indicatie) en ervoor kiest om zelfstandig te blijven wonen. ZorgSaam levert een Volledig Pakket Thuis op de volgende locaties:

 • Ferdinand Bol en Kerkepad, grenzend aan Bachten Dieke in Terneuzen.
 • Appartementen van De Veste in Terneuzen.
 • Zorgappartementen op het terrein van Antonius in Kloosterzande.
 • Zorgappartementen op het terrein van De Blaauwe Hoeve in Hulst.
 • Appartementen van Lovendieke in Hoek.
 • Aanleunwoningen van Emmaus in IJzendijke.
 • Appartementen en aanleunwoningen van Coensdike in Aardenburg.
 • Zorgappartementen binnen Hooge Platen in Breskens.
 • Appartementen van De Burght in Oostburg.

Aanvragen

Wilt u Volledig Pakket Thuis aanvragen? Dan kunt u contact opnemen met onze zorgmakelaars van het Zorgadviespunt. Zij helpen u graag verder! Op deze pagina vindt u de contactgegevens van het Zorgadviespunt van ZorgSaam. Om gebruik te kunnen maken van het Volledig Pakket Thuis heeft u een indicatie nodig voor zorg met verblijf (Wlz-indicatie). Deze indicatie kunt u aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Kosten

Als u beschikt over een juiste indicatie, worden de kosten van een Volledig Pakket Thuis vrijwel geheel betaald vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). U betaalt wel een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage is wel lager dan wanneer u in een zorginstelling verblijft. De hoogte van de eigen bijdrage hangt af van uw inkomen en vermogen. Het CAK (Centraal Administratie Kantoor) bepaalt uw eigen bijdrage.

Vergoedingen

Wanneer u gebruikt gebruik maakt van het Volledig Pakket Thuis krijgt u de volgende verstrekking en/of vergoedingen*:

Maaltijden

 • Voor de broodmaaltijd krijgt u een vergoeding van €76,57 per maand* (was in 2023: €74,70 per maand). Op een aantal locaties kunt u ook kiezen voor een broodmaaltijd in natura. Een aantal dagen per week kunt u deze maaltijd zelf ophalen in een winkeltje / broodkraam. Bent u niet mobiel? Dan wordt de broodmaaltijd naar uw appartement gebracht.
 • Voor de warme maaltijd kunt u een keuze maken uit de volgende opties:
 1. Op een aantal ouderenzorglocaties kunt u dagelijks een warme maaltijd nuttigen inclusief koffie of thee;
 2. Koelvers maaltijden van De Zeeuwse Keuken;
 3. Een vergoeding van €142,76  per maand* (was in 2023: €146,59 per maand) voor de warme maaltijd, zodat u zelf uw maaltijd kunt organiseren of bestellen.

Wassen

 • Een vergoeding voor het wassen van platgoed (bedlinnen en handdoeken) van €28,72 per maand* (was in 2023: €28,02 per maand).

Personenalarmering met zorgopvolging

 • Voor de personenalarmering (techniek) krijgt u van ZorgSaam een vergoeding van €16,89 per maand* (was in 2023 €16,48 per maand).

Huishoudelijke hulp

 • U kunt zelf kiezen of u de huishoudelijke zorg in natura wilt ontvangen of dat u een vergoeding ontvangt en de huishoudelijke hulp zelf regelt.  Wanneer u kiest voor huishoudelijke zorg in natura, bepaalt de wijkverpleegkundige samen met u het aantal uren wat noodzakelijk is. Wanneer u kiest voor restitutie ontvangt u een vergoeding van € 142,76 per maand*.

*prijspeil 2024.

Meer informatie

In de folder Volledig Pakket Thuis leest u meer informatie (pdf-bestand). Ook kunt u voor meer informatie over Volledig Pakket Thuis contact op met onze zorgmakelaars van het Zorgadviespunt.

April 2024