Kosten behandeling

Ons advies is dat u zelf nagaat bij uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor vergoeding van (een deel) uw behandelingen. Bij bepaalde diagnoses is het mogelijk dat fysiotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Dit zijn diagnoses die beschreven staan op de ‘lijst Borst’. Deze lijst stelt vaak ook een termijn aan deze vergoeding vast (bijvoorbeeld 3, 6 of 12 maanden). Hierbij komen de eerste 20 behandelingen niet uit de basisverzekering. Deze komen (deels) uit de aanvullende verzekering indien u deze heeft afgesloten. Wanneer uw diagnose niet op de ‘lijst Borst’ voorkomt, is vergoeding altijd alleen (deels) mogelijk uit uw aanvullende zorgverzekering.

Jonger dan 18 jaar?

Dan vergoedt de basisverzekering tot 18 behandelingen. Als de reden van verwijzing op de “chronische lijst” staat vermeld, worden alle verdere behandelingen ook vergoed vanuit de basisverzekering. Er zijn altijd uitzonderingen op bovenstaande.

Hoewel u zelf verantwoordelijk bent voor uw zorgverzekering, wil Fysiotherapie ZorgSaam u ondersteunen met een vragenformulier: “informatie vergoedingen fysiotherapie”. Wij kunnen u op deze manier een passend advies geven rondom de kosten van uw behandeling. We sturen de nota van de behandeling naar uw verzekering. Indien u niet voor vergoedingen in aanmerking komt, krijgt u bericht/ een rekening van uw zorgverzekeraar.

Contracten zorgverzekeraars

We hebben contracten met de meeste zorgverzekeraars. Wilt u weten of uw zorgverzekeraar een contract heeft, kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons. Bel dan naar tel: 0115-688262.

Afmelden

We plannen de afspraken in overleg met u. De tijd van de afspraak is voor u gereserveerd. Bent u verhinderd, laat dit alstublieft tijdig (liefst 24 uur van tevoren) weten. Als u zich niet of te laat afmeldt, kan er € 50 in rekening gebracht worden. Als u langer dan vijf minuten na de afgesproken tijd van de behandeling moet wachten op uw fysiotherapeut, mag u zich melden bij de balie.

Parkeren

Er is parkeermogelijkheid op het algemene parkeerterrein aan de voorzijde van het ziekenhuis. Het parkeerterrein aan de achterzijde van het ziekenhuis te Terneuzen is voorbehouden aan de huisartsenpost, revalidatie en psychiatrie. Als u slecht ter been bent, kunt u met uw fysiotherapeut overleggen of u gebruik kunt maken van het parkeerterrein aan de achterzijde. U krijgt dan een parkeerkaartje voor bepaalde tijd.

Samenwerking

De fysiotherapeuten van het ziekenhuis werken nauw samen met de fysiotherapeuten vanuit het onderdeel Wonen & Zorg. Zij zijn werkzaam vanuit De Blaauwe Hoeve en actief in Oost Zeeuws-Vlaanderen.

Interessante links