We doen ons best om uw verblijf in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. U kunt gebruik maken van diverse services en voorzieningen.

 

Ik moest een nachtje overblijven, omdat ik thuis geen opvang had. De verpleging was zo goed dat ik nog wel een dagje had willen bijtekenen! Een tevreden patiënt

Patiëntenbibliotheek

U kunt gratis boeken gebruiken. Een vrijwilligster bezoekt alle verpleegafdelingen zodat patiënten een keuze kunnen maken. Wij verzoeken u bij uw ontslag uit het ziekenhuis de boeken weer in te leveren bij een verpleegkundige of bij de balie van de afdeling.

Internet, televisie en radio

Internet

Op onze ziekenhuislocaties is gratis WiFi beschikbaar. U kunt dus op uw mobiele telefoon, tablet of laptop gebruik maken van dit netwerk (ZORGSAAM_PUBLIEK).

Televisie en radio

Op de verpleegafdelingen kunt u gratis naar televisie- en radiozenders kijken en luisteren.

Ziekenomroep

Enthousiaste vrijwilligers verzorgen twee omroepen, namelijk Huisomroep Radio Delta en Radio De Honte. Patiënten kunnen zo dag en nacht naar leuke muziek luisteren. Ook is het mogelijk om een verzoeknummer aan te vragen. Op de websites www.huisomroepradiodelta.nl en www.radiodehonte.nl leest u er meer over.

Verzoekplaat aanvragen

Via de website van Huisomroep Radio Delta en Radio De Honte kunt u verzoekplaten aanvragen.

Berichten en foto’s insturen

Bij Radio De Honte is het ook mogelijk om berichtjes en foto’s in te sturen. Deze worden getoond op de beeldkrant. Kijk voor meer informatie op de website van Radio De Honte.

 

Winkel

De Honte

 • In de centrale hal van ziekenhuislocatie De Honte in Terneuzen vindt u ‘De Pit’ van Albron. Diverse dranken, verse broodjes en gezonde salades zijn er te verkrijgen. Ook kunt u er kranten, tijdschriften, boeken, bloemen, geschenken en toiletartikelen kopen. ‘De Pit’ is op werkdagen geopend van 08:30 tot 20:00 uur en in het weekend van 12:00 tot 19:30 uur. Tijdens feestdagen is ‘De Pit’ open van 12:00 tot 17:00 uur.

  Antonius

 • In de centrale hal van ziekenhuislocatie Antonius vindt u ‘Bij Sil’. ‘Bij Sil’ is op werkdagen geopend van 08:30 tot 16:00 uur.

Wat neemt u niet mee tijdens uw opname?

 • Kostbaarheden
 • Geld; neem alleen wat (klein)geld of een pinpas mee voor bijvoorbeeld aankopen in het winkeltje.
  Het ziekenhuis is niet aansprakelijk voor verlies en diefstal van of schade aan eigendommen van patiënten. Brillen, kunstgebitten en/of hoorapparaten die niet gedragen worden, graag goed opbergen in de daarvoor bestemde kokers/doosjes.

Logeermogelijkheden

In bepaalde situaties is er de mogelijkheid voor familie of kennissen om gebruik te maken van een logeerkamer. Meer informatie hierover krijgt u bij een verpleegkundige op uw afdeling. Voor mantelzorgers is er een mogelijkheid om in de directe nabijheid van de patiënt te overnachten. Lees hier meer informatie over mantelzorgparticipatie.

Stuur een kaartje

Het is altijd leuk om post te ontvangen. Er kan een kaartje worden gestuurd naar het volgende adres:

De Honte in Terneuzen

 • ZorgSaam Ziekenhuis
 • Locatie De Honte
 • Naam patiënt
 • Afdeling en kamernummer
 • Wielingenlaan 2
 • 4535 PA Terneuzen

Stiltecentrum

Ziekenhuislocatie De Honte beschikt over een ruimte waar u zich even kunt terugtrekken voor een moment van stilte en bezinning. In deze ruimte is er de gelegenheid om even tot uzelf te komen, te bidden, een gebedsintentie of gedachte neer te schrijven in het boek op de kleine tafel, te lezen in de boeken met gedichten of in de bijbel of koran (ook met NL vertaling naast Arabisch) of u even met familie terug te trekken.

U vindt het stiltecentrum op afdeling C0 van De Honte (ruimte C0.64).

Geestelijke verzorging en ethiek

Ziek zijn confronteert ons met de kwetsbaarheid en de grenzen van het leven. Dat kan allerlei gevoelens, vragen en gedachten oproepen. U kunt met de geestelijk verzorgers – ethici van ZorgSaam in vrijheid en vertrouwen spreken over de impact van het ziek zijn op uw leven. Geestelijke verzorging kan hierdoor bijdragen aan meer grip op uw situatie en een beter gevoel. De geestelijk verzorgers – ethici kunnen u ook met informatie en advies bijstaan over allerlei ethisch gevoelige onderwerpen in de zorg zoals bijvoorbeeld euthanasie en palliatieve sedatie. De geestelijk verzorgers handelen daarbij steeds met respect voor uw privacy en uw eigen waarden en levensovertuiging.

Gastvrouwen/-heren

Op ziekenhuislocatie De Honte in Terneuzen zijn gastvrouwen en -heren (dit zijn enthousiaste vrijwilligers) aanwezig om u (op weg) te helpen. Zij ontvangen u in de centrale hal, zij bezorgen post, zij verzorgen de bloemen en zij bezorgen u boeken van de patiëntenbibliotheek. Op de poli voorzien zij u tijdens het wachten van een kopje koffie of thee en zij kunnen u ondersteunen bij het bestellen van een taxi.