Voorzieningen & services

We doen ons best om uw verblijf in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. U kunt gebruik maken van enkele services en voorzieningen.

Ik moest een nachtje overblijven, omdat ik thuis geen opvang had. De verpleging was zo goed dat ik nog wel een dagje had willen bijtekenen!
Een tevreden patiënt

Patiëntenbibliotheek

U kunt gratis boeken lenen. Een medewerkster van de bibliotheek bezoekt alle verpleegafdelingen zodat iedereen een keuze kan maken. Wij verzoeken u bij uw ontslag uit het ziekenhuis de boeken weer in te leveren bij een verpleegkundige of bij de balie van de afdeling.

Internet, televisie, radio en telefoon

In de ziekenhuizen in Terneuzen en Oostburg is overal gratis WiFi beschikbaar. U kunt dus op uw mobiele telefoon of tablet gebruik maken van dit netwerk.

Op de verpleegafdelingen kan iedere patiënt gratis naar diverse radiozenders luisteren. U heeft wel een koptelefoon nodig (u ontvangt er een van het ziekenhuis bij aansluiting van televisie).

Als u televisie wilt kijken of wilt telefoneren op een apparaat van het ziekenhuis dan sluiten wij televisie en/of telefoon voor u aan. Dit gebeurt door de medewerker van de opnameafdeling of buiten kantooruren door de receptie. Voor televisie en telefoon gelden tarieven. U betaalt via het tekenen van een éénmalig machtigingsformulier. De aansluiting van uw televisie en/of telefoon kost éénmalig € 2,75. Per dag betaalt u voor televisie € 3,90. Bij de aansluiting van uw televisie ontvangt u een gratis koptelefoon. Per dag betaalt u voor telefoon € 1,90 en € 0,16 per tik.

Ziekenomroep

Enkele enthousiaste vrijwilligers verzorgen de ziekenomroep. Zij zorgen ervoor dat patiënten, jong en oud, dag en nacht naar prettige muziek kunnen luisteren. Ook is er de mogelijkheid om een verzoekplaat aan te vragen. Op de websites www.huisomroepradiodelta.nl en www.radiodehonte.nl kunt u meer lezen.

Winkel

In de hal van locatie De Honte in Terneuzen vindt u 'Albron Food & Shop'. Diverse dranken en verse broodjes en gezonde salades zijn er te verkrijgen. In de winkel van Albron kunt u onder andere kranten, tijdschriften, boeken, bloemen, geschenken en bijvoorbeeld ook toiletartikelen kopen.

Openingstijden 

maandag t/m vrijdag 8:30 tot 20:15 uur | zaterdag en zondag 12:00 tot 19:30 uur

Op feestdagen worden de openingstijden van het weekend gehanteerd.

Logeermogelijkheden

In bepaalde situaties is er de mogelijkheid voor familie of kennissen om gebruik te maken van een logeerkamer. Meer informatie hierover krijgt u bij een verpleegkundige op uw afdeling. Voor mantelzorgers is er een mogelijkheid om in de directe nabijheid van de patiënt te overnachten. Vraag bij de verpleegkundige om meer uitleg over mantelzorgparticipatie.

Stuur een kaartje

Het is leuk om post te ontvangen, zeker als u of een kennis van u een tijdje in het ziekenhuis moet blijven. Er kan een kaartje worden gestuurd naar het volgende adres:

De Honte in Terneuzen

 • Naam patiënt
 • ZorgSaam Ziekenhuis
 • Locatie De Honte
 • Afdeling en kamernummer
 • Wielingenlaan 2
 • 4535 PA Terneuzen

Antonius in Oostburg

 • Naam patiënt
 • ZorgSaam Ziekenhuis
 • Locatie Antonius
 • Afdeling en kamernummer
 • Pastoor van Genklaan 6
 • 4501 AJ Oostburg

Stiltecentrum

De ziekenhuislocaties De Honte en Antonius beschikken over een ruimte waar u zich even kunt terugtrekken voor een moment van stilte en bezinning. In een sfeervolle ruimte is er de gelegenheid om:

 • even tot je jezelf te komen;
 • te bidden;
 • een gebedsintentie of gedachte  neer te schrijven in het boek op de kleine tafel; 
 • te lezen in de boeken  met gedichten of in de bijbel of koran (ook met NL vertaling naast Arabisch);
 • je even met familie terug te trekken.

In deze ruimte kunt u zitten rond de grote tafel of in de relaxstoel. Met de gordijnen kunt u voor wat privacy zorgen. Boven het tabernakel en het avondmaal servies brandt altijd de Godslamp. In de hoek gericht op het oosten vindt u het Islamitische gebedskleed. Op de grote tafel staat een mand met daarin materiaal dat u mag meenemen, zoals de liturgie voor het komende weekend. Op dit moment vindt u er het boekje Op weg naar Pasen met gedichten, bijbelteksten en gebeden. Ook rondom de Feestdagen kunt er een kleinigheidje vinden ter ondersteuning van uzelf  in een wellicht moeilijke periode of om aan iemand te geven die in het ziekenhuis verblijft.

U bent in het stiltecentrum altijd  van harte welkom!  

Geestelijke verzorging

De ziekenhuislocaties De Honte en Antonius beschikken beiden over een pastorale dienst. De pastores proberen er te zijn voor iedereen, ongeacht gezindte of overtuiging. Elk weekend worden er kerkelijke vieringen gehouden.

Gastvrouwen

Op de verpleegafdelingen in Terneuzen zijn gastvrouwen aanwezig om post te bezorgen,  voor het verzorgen van bloemen en zij bezorgen u boeken van de patiëntenbibliotheek wanneer u dit wenst. Op de poli voorzien zij u tijdens het wachten van een kopje koffie. Ook helpen zij u in de hal met het bestellen van een taxi.

ZorgSaam Buddy

Heeft u één of meerdere afspraken in het ziekenhuis in Terneuzen en wilt u hulp of begeleiding in ons ziekenhuis? Eén van onze buddy's staat voor u klaar. Een buddy is een vrijwilliger die u begeleidt. Hij of zij helpt u uw weg te vinden en u kunt er een praatje mee maken. Klik op deze pagina voor meer informatie.