U komt binnenkort naar het ziekenhuis voor een afspraak, een onderzoek of een behandeling. Hieronder leest u hoe u zich goed kunt voorbereiden op uw bezoek.

Patiëntenportaal

Meer details over uw afspraak vindt u in het Patiëntenportaal (zorgsaam.org/patiëntenportaal).
Hier vindt u ook meer informatie over:

 • het controleren/wijzigen van uw persoonlijke gegevens;
 • het controleren van uw huisarts, apotheek of zorgverzekeraar;
 • het geven van toestemming voor het delen van uw medische gegevens.

Controleer voor uw afspraak ook uw verzekeringsvoorwaarden. Niet alle polissen vergoeden
volledig uw ziekenhuisbezoek.

Gewijzigde gegevens?

Zijn er persoonlijke gegevens gewijzigd? Geef dit aan bij uw polibezoek of pas het aan in uw
Patiëntenportaal. Het is belangrijk dat uw gegevens correct zijn.

Toestemming delen medische gegevens

Heeft u al toestemming gegeven tot het delen van uw medische gegevens tussen zorginstellingen? Dit kunt u online vastleggen via het Patiëntenportaal of aangeven bij uw komende bezoek aan het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

 • Uw afsprakenkaart van het ziekenhuis;
 • Een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, identiteitskaart of vreemdelingenkaart);
 • Een actueel medicatie overzicht. Als u thuis medicijnen gebruikt, is het voor uw artsen
  belangrijk te weten welke medicijnen dit zijn;
 • Heeft u een brief of formulier gekregen van de huisarts? Neemt u deze dan ook mee.

Heeft u nog geen afsprakenkaart?

Als u nog geen afsprakenkaart heeft, gaat u eerst naar de patiëntenregistratie. Voor het aanvragen ervan hebt u een geldig identiteitsbewijs nodig. Bij patiënten van 6 jaar of ouder kunnen we een foto maken voor op de kaart. Deze slaan we digitaal op bij uw gegevens die we al in het ziekenhuis hebben. Dit is niet verplicht.

Hoe bereidt u zich voor?

Het is belangrijk om u goed voor te bereiden op een gesprek met uw artsBedenk thuis alvast enkele vragen die u bij uw bezoek aan onze polikliniek wilt stellen of wat u wilt vertellen. Dit helpt om uw klachten goed onder woorden te brengen. Als u het prettig vindt, kunt u iemand meenemen naar het bezoek. Wellicht vindt u het zelf lastig om te onthouden wat wordt verteld. Zenuwen kunnen hierbij een rol spelen. Het is dan prettig als u iemand bij zich heeft die meeluistert.

Als u naar de polikliniek gaat, heeft u altijd meerdere behandelmogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Samen met uw arts kunt u beslissen welke optie het beste bij u past. Meer informatie over ‘samen beslissen’ vindt u hier (zorgsaam.org/samen-beslissen).

Deze 3 goede vragen kunnen u helpen om tijdens uw afspraak alle informatie te krijgen die u nodig heeft:

 • Wat zijn mijn mogelijkheden?
 • Wat zijn de voordelen en nadelen van die mogelijkheden?
 • Wat betekent dat in mijn situatie?

Met wie heeft u een afspraak?

In uw afspraakbevestiging staat met welke specialist u een afspraak heeft. Onze specialisten stellen zich voor op onze website. U kunt ook de naam van uw behandelaar intypen in de zoekbalk.

Gedragsregels

Op een plek waar veel mensen bij elkaar zijn is het belangrijk dat iedereen meewerkt aan een sfeer waarin iedereen zich zoveel mogelijk thuis voelt. Vandaar dat wij rekening houden met u en wij u vriendelijk verzoeken ook rekening met anderen te houden. Daarbij vragen wij u onze bejegeningscode op te volgen.(https://www.zorgsaam.org/over-ons/de-organisatie/missie-visie-kernwaarden/bejegingscode/) 

Verhinderd of vragen?

Bij verhindering of in geval van vragen verzoeken wij u zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 24 uur
van tevoren, contact met ons op te nemen. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer . Wij
maken dan een nieuwe afspraak met u.

De polikliniek

In de polikliniek meldt u zich bij de balie van de spreekuurassistente. Daarna kunt u plaatsnemen in de wachtkamer. Het is mogelijk dat u niet op de afgesproken tijd aan de beurt bent, omdat spoedgevallen de voortgang van het spreekuur vertragen. We hopen dat u hiervoor begrip heeft. Wij doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te helpen. Plan uw afspraak goed in en bel op tijd af als u niet kunt komen. Anders zitten andere patiënten onnodig te wachten.

Wachttijden

We doen er alles aan om u zo snel mogelijk te helpen. Er is meestal wel wachttijd tussen het maken van een afspraak en de datum waarop u terecht kunt. Deze is volgens de Nederlandse normen relatief kort. Hier vindt u een overzicht van de actuele wachttijden in ons ziekenhuis. (https://www.zorgsaam.org/ziekenhuis/informatie-voor-patienten/wachttijden/)

Informatie over het coronavirus

U kunt veilig naar onze ziekenhuislocaties komen. Help mee om het veilig te houden. Bekijk de actuele informatie over de geldende coronamaatregelen. (https://www.zorgsaam.org/over-ons/de-organisatie/kwaliteit/informatie-over-het-coronavirus/in-het-ziekenhuis/coronamaatregelen.)

Ik heb in het ziekenhuis een behandelaar gevonden die mij in mijn chronische aandoening echt iets gebracht heeft. In één woord: geweldig. Een tevreden patiënt

Het Patiëntenportaal van ZorgSaam Ziekenhuis

Een online omgeving waar u als patiënt veilige toegang heeft tot een gedeelte van uw medisch dossier. In overleg met o.a. de medisch specialisten breiden we de onderdelen van het Patiëntenportaal stap voor stap uit. We verbeteren én vernieuwen, zodat u steeds meer mogelijkheden heeft. Krijgt u zorg van ons? Bezoek regelmatig het Patiëntenportaal om informatie in te zien.