Samen met de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) Zeeland in Terneuzen biedt ZorgSaam een volledige behandeling aan voor patiënten met ernstig overgewicht (morbide obesitas). Obesitas is méér dan alleen een overmatige vetstapeling in het lichaam en gaat vaak gepaard met diverse fysieke en psychische klachten. Bij een BMI (Body Mass Index) van 40 of hoger is, spreken we van morbide obesitas (ziekelijk overgewicht). Ook bij een BMI van 35 kan er sprake zijn van morbide obesitas als er gezondheidsklachten zijn die door het overgewicht worden veroorzaakt. Voorbeelden zijn diabetes, gewrichtsproblemen, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. Afvallen met alleen een dieet is zelden succesvol. Om een gezonder gewicht te bereiken zijn er diverse opties. Vaak betreft het een operatie (bijvoorbeeld een gastric bypass of sleeve) gecombineerd met een multidisciplinair programma op leefstijlaanpassing.

 

Ervaringen van andere patiënten

‘Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het wordt om af te vallen!’ Dat is wat Angelina Francke ervaarde toen ze zelf de nodige kilo’s probeerde kwijt te raken. ‘Ik was het jojo-effect zo zat en toen ben ik naar een informatiebijeenkomst van de Nederlandse Obesitas Kliniek in Terneuzen gegaan. Het moest anders en dat moest ik voor mijzelf doen, voor niemand anders!’

In deze video vertelt Angelina Francke over haar ervaringen bij de NOK in Terneuzen.

 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het behandeltraject op de website van de Nederlandse Obesitas Kliniek.

Wilt u een bezoek brengen aan iemand die is opgenomen in ons ziekenhuis? U vindt hier de bezoektijden.

Huisartsen, maar ook andere belangstellenden, kunnen (na verwijzing) voor meer informatie contact opnemen met het NOK Zeeland.

Telefoonnummer: 0115-745745

Faxnummer: 0115-745749

E-mailadres: info-terneuzen@obesitaskliniek.nl

De Honte, Wielingenlaan 2
4535 PA Terneuzen

Contact

Contact

Telefoon: 0115-745745
Fax: 0115-745749
E-mail: info-terneuzen@obesitaskliniek.nl

Routenummer

C0

Meer contactgegevens