Huidverjonging met fractional CO2 laser

Wilt u graag een jongere en strakker uitziende huid? Maar ziet u een ingrijpende plastisch chirurgische ingreep niet zitten? Dan is een huidverjongingsbehandeling met de fractional CO2 laser uw oplossing. De behandeling is zeer patiëntvriendelijk, heeft nauwelijks bijwerkingen en geeft een zeer goed resultaat.

Met een behandeling van deze laser wordt uw huid aanzienlijk strakker en veerkrachtiger. Resultaat is zichtbaar binnen enkele behandelingen en blijft gedurende een lange tijd aanhouden. Therapie met deze laser is geschikt voor een algehele huidverjonging, een stralende egale teint, rimpels en fijne lijntjes, acnelittekens, het verwijderen van pigmentvlekken, het verbeteren van de poriestructuur en het verminderen van kraaienpootjes rondom de ogen.

De fractional CO2 laser is een nieuw type laser. De fractional tip van de CO2 laser maakt hele kleine gaatjes in de huid met behulp van laserlicht. Per cm2 maakt de laser 50-100 kleine gaatjes. Deze minuscuul kleine wondjes genezen heel snel, omdat ze aan alle kanten worden omgeven door gezonde huidcellen. De huid wordt gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken en de collageen aanmaak krijgt een gigantische boost.

Procedure

  • Stel de te behandelen huid vanaf vier weken voor tot zes weken na de behandeling niet meer bloot aan de zon of zonnebank. De UV-stralen kunnen uw pigment verstoren. Als u toch in de zon komt, gebruik dan een zonnebrandcrème factor 30 of 50;
  • Als u gebruik maakt van bruinen zonder zon dient u dit uiterlijk 14 dagen voor de eerste behandeling te stoppen;
  • Als u PUVA (licht)therapie heeft gehad, dient u 6 maanden te wachten voor u behandeld kunt worden;
  • Indien u bekend bent met eczeem en of een koortslip is het raadzaam uw arts hiervan vooraf op de hoogte te stellen. Er kan dan zo nodig een preventieve behandeling tegen koortslip gestart worden.

Tijdens het genezingsproces wordt zowel de opperhuid als het bindweefsel in de lederhuid vernieuwd. Tevens betekent dit voor u dat de huidtextuur en de stevigheid van de huid zichtbaar verbetert. Na de behandeling is de huid gedurende een aantal dagen rood en er zijn korstjes te zien. Tot 2 weken na de behandeling zal de huid gaan vervellen.

De behandeling

Een behandeling van het hele gezicht duurt ongeveer 30 minuten. Na de behandeling is de huid rood, gezwollen en voelt warm aan. In het behandelde gebied vormen zich kleine korstjes, waardoor de huid enigszins onregelmatig aanvoelt. De zwelling verdwijnt meestal na drie tot vijf dagen, de roodheid houdt vaak langer aan. De korstjes verdwijnen gewoonlijk binnen een week, afhankelijk van de behandeldiepte. Tot twee weken na de behandeling kan de huid gaan vervellen. Na de behandeling mag u de huid zes weken niet blootstellen aan de zon. Wij raden u aan een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken. Ook kunt u de huid insmeren met de meegegeven crème (La Roche-Posay Cicaplast baume b5 / Eucerin Aquaphor) of met bepanthen om het soepel te houden.

Resultaat

Na één tot drie behandelingen met de fractional CO2 laser mag u al resultaat verwachten, afhankelijk van de behandeldiepte. Het uiteindelijke resultaat is 6 maanden na de laatste behandeling echt te zien. Tussen twee behandelingen moet minimaal 6 weken zitten. Een huidverjongingsbehandeling met fractional CO2 laser heeft een langdurig resultaat. Het is mogelijk dat in de loop van de tijd nieuwe verouderingsverschijnselen optreden. Zo kan uw huid opnieuw beschadigen, bijvoorbeeld door blootstelling aan de zon of door te roken. U kunt dit verouderingsproces vertragen door een goede verzorgende crème te gebruiken met een hoge beschermingsfactor.

Complicaties

Ernstige complicaties na een behandeling met de fractional CO2 laser zijn zeldzaam. Roodheid komt veelal voor. Deze trekt weg na drie tot zeven dagen. Soms treedt zwelling op, maar die trekt weg na enkele uren. Eventuele korstjes of blaasjes verdwijnen na enkele dagen. U houdt geen littekens over aan de behandeling. Krab echter niet aan eventueel ontstane korstjes, anders kan er een klein litteken achterblijven. Wanneer u last hebt van eczeem of een koortslip kan de behandeling deze soms aanwakkeren.

Vragen

Bij vragen of problemen na uw behandeling kunt u contact met ons opnemen. Dit kan tijdens kantooruren op tel: 0115-688106 (bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 12:00 uur en van 13:30 tot 16:30 uur).