Universitair Ziekenhuis Gent 

ZorgSaam heeft een partnership met Universitair Ziekenhuis in Gent, België. Regelmatig worden patiënten, soms met spoed doorverwezen naar het UZ Gent voor nader onderzoek of voor behandeling. 

Adres 

Universitair Ziekenhuis Gent, C. Heymanslaan 10, 9000 Gent, tel.: 0032 – (0)9 332 21 11 (dag en nacht). Website: www.uzgent.be 

Met de auto 

Het UZ Gent bevindt zich aan de zuidelijke stadsrand. Met de auto bereikt u het UZ Gent: 

 • vanuit het centrum via de binnenring en de verkeersassen De Pintelaan en de Zwijnaardsesteenweg 
 • via de R4, zowel vanuit het oosten als het westen 
 • via de autosnelwegen E40 en E17. De autosnelweg E40 (Oostende-Brussel) staat via de verkeerswisselaar Zwijnaarde in verbinding met de E17 (Antwerpen-Kortrijk). Op de E17 neem je afrit nr. 9 ‘Universitair Ziekenhuis’ of ‘UZG’ 

Parkeren

U parkeert in het centrale parkeergebouw. Als u de terreinen van het UZ Gent oprijdt, bevindt het parkeergebouw zich verderop aan de linkerkant.  

Kiss-and-ride

Patiënten en bezoekers kunnen afgezet worden aan de kiss-and-ridezones bij de kliniekgebouwen. Parkeren is er niet toegestaan. Met het toegangsticket dat men bij het binnenrijden krijgt, kan men de campus binnen de 30 minuten gratis verlaten. 

Moeilijk ter been?

U vindt rolstoelen naast de lift in het parkeergebouw, aan de tramhalte, bij het centraal onthaal (ingang 11) en aan ingangen 50 en 74.  

Laadpalen voor elektrische auto’s 

Op de UZ-campus staan drie laadpalen met telkens twee laadpoorten voor elektrische auto’s. 

Algemene bezoekuren 

Elke dag van 14.30 tot 20.00 uur. In het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth (ingang 10) zijn ouders doorlopend welkom. Op een aantal diensten geldt een andere bezoekregeling. Zie www.UZgent.be/bezoekuren 

Balie aanmelden en inschrijven 

Heeft u een afspraak voor een opname of een consult in het UZ Gent? Meld u zich dan een halfuur van tevoren aan via een aanmeldzuil. Als dat nodig is, verwijst de zuil u  automatisch naar de balie Aanmelden en Inschrijven om de inschrijving te voltooien. 

De balies van ingang 12, ingang 50 en ingang 10 zijn verhuisd naar het nieuwe centraal onthaal: ingang 11. 

Aanmelden en inschrijven centraal onthaal 

Wegwijs in het UZ Gent 

Een systeem met ingangnummers en routenummers maakt u wegwijs in het UZ Gent. 

Hoe werkt de bewegwijzering? 

De hoofdingangen van de gebouwen hebben een ingangnummer. Die ingangnummers staan op grote borden bij elk gebouw. Ze komen ook terug op het grondplan. In de gebouwen zelf werken we met routenummers die u naar de juiste aanmeldbalie of wachtruimte leiden. 

Verspreid over de campus staan wegwijzers naar de hoofdingangen (ingangnummers) en naar het centrale parkeergebouw. Aan de uitgang van elk gebouw vindt u ook een overzicht van de andere ingang- en routenummers. 

Wat betekent dit voor u? 

 • Op uw afspraakbrief vindt u een ingang- en routenummer. Daar wordt u verwacht voor de afspraak. 
 • Komt u voor een consult, dagopname of opname? Dan moet u zich eerst inschrijven bij een aanmeldzuil. Die vindt u in het centraal onthaal (ingang 11). In bepaalde gevallen kunt u zich ook aanmelden bij een zuil dichter bij de dienst waar u wordt verwacht. 
 • Na inschrijving voor een consult krijgt u een ticket met het ingangnummer en het routenummer waar het consult plaatsvindt. 
 • De inschrijving voor een (dag)opname kunt u niet voltooien aan de aanmeldzuil. U wordt daarvoor naar een medewerker aan de aanmeld- en inschrijfbalie verwezen. 
 • Heeft u meerdere afspraken op een dag, dan moet u zich maar één keer aan de aanmeldzuilen inschrijven. U ontvangt dan meteen alle tickets die u nodig hebt. 

Nederlandse patiënten 

Het UZ Gent heeft een akkoord met de Nederlandse zorgverzekeraars CZ, DSW/Stad Holland, VGZ, ONVZ, Zilveren Kruis, Caresq, De Amersfoortse (a.s.r.) en Zorg en Zekerheid. Bent u bij één van hen aangesloten, neem dan deze documenten mee: 

 • uw identiteitsbewijs  
 • het verzekeringspasje van de zorgverzekeraar  
 • een verwijsbrief 

 Bent u bij een andere zorgverzekeraar aangesloten, neem dan deze documenten mee: 

 • uw identiteitsbewijs  
 • het verzekeringspasje van de zorgverzekeraar  
 • een garantieverklaring van de zorgverzekeraar of S2-formulier, indien beschikbaar 

Voor opname heeft u nodig:

 • De medicijnen die u gebruikt
 • Uitslagen van vorige onderzoeken
 • Nachtkleding, kamerjas, pantoffels
 • Toiletartikelen
Mei 2024

Het Patiëntenportaal van ZorgSaam Ziekenhuis

Een online omgeving waar u als patiënt veilige toegang heeft tot een gedeelte van uw medisch dossier. In overleg met o.a. de medisch specialisten breiden we de onderdelen van het Patiëntenportaal stap voor stap uit. We verbeteren én vernieuwen, zodat u steeds meer mogelijkheden heeft. Krijgt u zorg van ons? Bezoek regelmatig het Patiëntenportaal om informatie in te zien.