Het doel van de brace is om het kniegewricht in een fysiologische positie te houden tijdens flexie-extensiebewegingen, waarbij laterale beweging wordt vermeden.

Het bestaat uit twee anatomische handgrepen (een op de dij en een ter hoogte van de tweeling), twee gevormde staven, mediaal en lateraal, met een polycentrisch gewricht met een variabel midden dat het mogelijk maakt om de rotatie-translationele beweging van de gewricht. Vrij gewricht of verstelbaar in flexie-extensie.

Eenvoudige toepassingsbeugel, omdat de twee doppen volledig kunnen worden geopend met een gemakkelijke en soepele aanpassing.

Het dubbele tractiehefboomsysteem zorgt voor een perfecte krachtverdeling over de hele omtrek van het ledemaat, de sluiting gegarandeerd door de dubbele vergrendeling Velcro® is ook zeer veilig. Maximaal comfort en ademend vermogen worden gegarandeerd door innovatieve stoffen.

  • ACL-PCL-ruptuur en/of reconstructie, collaterale ligamentruptuur en postoperatief
  • Traumatische gebeurtenissen (verstuikingen, ontwrichtingen), slappe gewrichten, laterale instabiliteit
  • Ondersteuning bij milde/medium gonartrose
  • Ondersteuning bij zowel actieve als passieve revalidatiebehandeling
  • De brace verhoogt de veiligheid bij functioneel herstel en bij het hervatten van sportactiviteiten
  • Beschikbaar: Rechts, Links

Aandoen en afstellen brace

December 2022

Het Patiëntenportaal van ZorgSaam Ziekenhuis

Een online omgeving waar u als patiënt veilige toegang heeft tot een gedeelte van uw medisch dossier. In overleg met o.a. de medisch specialisten breiden we de onderdelen van het Patiëntenportaal stap voor stap uit. We verbeteren én vernieuwen, zodat u steeds meer mogelijkheden heeft. Krijgt u zorg van ons? Bezoek regelmatig het Patiëntenportaal om informatie in te zien.