Uw behandelend pijnspecialist heeft met u gesproken over niet-vergoede zorg. U kunt hier meer lezen over dit onderwerp. Vanaf 1 januari 2016 worden enkele behandelingen voor lage rugklachten niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. Het betreffen de injecties en denervaties van facetten, sacro-iliacale gewricht, discogene pijn of een mengbeeld van deze. Zoals uw pijnspecialist met u besproken heeft, bestaat de mogelijkheid om aan de hand van uw klacht een invasieve pijnbehandeling uit te voeren die mogelijk bij u pijnvermindering zal geven. Zoals eerder vermeld, vergoedt uw zorgverzekering die behandeling niet en u moet dit dus zelf betalen.

Tarieven

In ons Pijnbehandelcentrum ZorgSaam  kunnen we deze behandeling aanbieden tegen onderstaand tarief.

Behandeling en kosten

Facetdenervatie  enkelzijdig:     € 389,20

Facetdenervatie dubbelzijdig:     € 499,90

Epidurale injectie bij mechanische klachten:     € 166,45

Sacro-iliacaal injectie enkelzijdig:     € 166,45

Sacro-iliacaal injectie dubbelzijdig:     € 222,30

Sacro-iliacaal denervatie enkelzijdig:     € 389,29

Sacro-iliacaal denervatie dubbelzijdig:     € 499,90

 

Uw behandelend arts zal duidelijk met u bespreken welke behandeling hij/zij bij u wil uitvoeren zodat de kosten voor u duidelijk zijn. De behandeling is voor uw eigen rekening. De consulten of eventuele andere behandeltechnieken worden wel vergoed in de basisverzekering. Het  betalen van de behandeling kan niet verrekend worden met het eigen risico.

Vragen

Heeft u vragen of zijn er onduidelijkheden over de vergoeding van behandelingen dan zijn wij altijd bereid tot overleg en toelichting. Neemt u contact op via het secretariaat 0115- 688484

Oktober 2023

Het Patiëntenportaal van ZorgSaam Ziekenhuis

Een online omgeving waar u als patiënt veilige toegang heeft tot een gedeelte van uw medisch dossier. In overleg met o.a. de medisch specialisten breiden we de onderdelen van het Patiëntenportaal stap voor stap uit. We verbeteren én vernieuwen, zodat u steeds meer mogelijkheden heeft. Krijgt u zorg van ons? Bezoek regelmatig het Patiëntenportaal om informatie in te zien.