Wilt u graag een jongere en strakker uitziende huid? Maar ziet u een ingrijpende plastisch chirurgische ingreep niet zitten? Dan is een huidverjongingsbehandeling met de fractional CO2 laser uw oplossing. De behandeling is zeer patiëntvriendelijk, heeft nauwelijks bijwerkingen en geeft een zeer goed resultaat.

Met een behandeling van deze laser wordt uw huid aanzienlijk strakker en veerkrachtiger. Resultaat is zichtbaar binnen enkele behandelingen en blijft gedurende een lange tijd aanhouden. Therapie met deze laser is geschikt voor een algehele huidverjonging, een stralende egale teint, rimpels en fijne lijntjes, acnelittekens, het verwijderen van pigment-vlekken, het verbeteren van de poriestructuur en het verminderen van kraaienpootjes rondom de ogen.

De fractional CO2laser is een nieuw type laser. De fractional tip van de CO2laser maakt hele kleine gaatjes in de huid met behulp van laserlicht. Per cm2 maakt de laser 50-100 kleine gaatjes. Deze minuscuul kleine wondjes genezen heel snel, omdat ze aan alle kanten worden omgeven door gezonde huidcellen. De huid wordt gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken en de collageen aanmaak krijgt een gigantische boost. Een extra voordeel is dat een behandeling met de fractional CO2laser een methode is die weinig pijnlijk is.

Procedure

  • Stel de te behandelen huid vanaf vier weken voor tot vier weken na de behandeling niet meer bloot aan de zon of zonnebank. De UV-stralen kunnen uw pigment verstoren. Als u toch in de zon komt, gebruik dan een zonnebrandcrème factor 30.
  • Als u gebruik maakt van bruinen zonder zon dient u dit uiterlijk 14 dagen voor de eerste behandeling te stoppen.
  • Als u PUVA (licht)therapie heeft gehad, dient u 6 maanden te wachten voor u behandeld kunt worden.
  • Indien u bekend bent met eczeem en of een koortslip is het raadzaam uw arts hiervan vooraf op de hoogte te stellen. Er kan dan zo nodig een preventieve behandeling tegen koortslip gestart worden.

Tijdens het genezingsproces wordt zowel de opperhuid als het bindweefsel in de lederhuid vernieuwd. Tevens betekent dit voor u dat de huidtextuur en de stevigheid van de huid zichtbaar verbetert. Een extra voordeel is dat een behandeling met de fractional laser een methode is die weinig pijnlijk is. Na de behandeling is de huid gedurende 2 dagen rood en er kunnen kleine korstjes te zien zijn. Tot 2 weken na de behandeling zal de huid gaan vervellen. U kunt uw werkzaamheden vrij snel hervatten.

De behandeling

Een behandeling van het hele gezicht duurt ongeveer 30 minuten. Na de behandeling is de huid rood, gezwollen en voelt warm aan. In het behandelde gebied vormen zich kleine korstjes waardoor de huid enigszins onregelmatig aanvoelt. De zwelling verdwijnt meestal na drie tot vijf dagen, de roodheid houdt vaak langer aan. De korstjes verdwijnen gewoonlijk binnen enkele dagen. Afhankelijk van de behandeldiepte kan dit tot circa zeven dagen duren. Tot twee weken na de behandeling kan de huid gaan vervellen. Na de behandeling mag u de huid zes weken niet blootstellen aan de zon. Wij raden u aan een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken.

Resultaat

Na een drietal behandelingen met de fractional CO2laser mag u al resultaat verwachten. Het uiteindelijke resultaat is 6 maanden na de laatste behandeling echt te zien. Tussen twee behandelingen moet minimaal 5 weken zitten.

Een huidverjongingsbehandeling met fractional CO2laser heeft een langdurig resultaat. Het is mogelijk dat in de loop van de tijd nieuwe verouderingsverschijnselen optreden. Zo kan uw huid opnieuw beschadigen, bijvoorbeeld door blootstelling aan de zon of door te roken. U kunt dit verouderingsproces vertragen door een goede verzorgende huidcrème te gebruiken met een hoge beschermingsfactor erin.

Complicaties

Ernstige complicaties na een behandeling met de fractional CO2laser zijn zeldzaam. Roodheid komt veelal voor. Deze trekt weg na 3 tot 7 dagen. Soms treedt lichte zwelling op, maar die trekt weg na enkele uren. Eventuele korstjes of blaasjes verdwijnen na enkele dagen. U houdt geen littekens over aan de behandeling. Krab echter niet aan eventueel ontstane korstjes, anders kan er een klein littekentje achterblijven. Wanneer u last hebt van eczeem of een koortslip kan de behandeling deze soms aanwakkeren.

Vragen

Bij dringende vragen of problemen na uw behandeling, kunt u contact opnemen met ZorgSaam (poli Dermatologie). Tijdens kantooruren kunt u bellen naar tel.: 0115-688106 (elke werkdag van 9:00 tot 12:00 uur en van 13:30 tot 16:30 uur bereikbaar).

Mei 2023

Het Patiëntenportaal van ZorgSaam Ziekenhuis

Een online omgeving waar u als patiënt veilige toegang heeft tot een gedeelte van uw medisch dossier. In overleg met o.a. de medisch specialisten breiden we de onderdelen van het Patiëntenportaal stap voor stap uit. We verbeteren én vernieuwen, zodat u steeds meer mogelijkheden heeft. Krijgt u zorg van ons? Bezoek regelmatig het Patiëntenportaal om informatie in te zien.