Op deze pagina geven we u informatie over de frenulotomie. Het is goed u te realiseren dat voor u persoonlijk de situatie anders kan zijn dan beschreven.

De reden voor de ingreep

Het riempje dat de voorhuid met de eikel verbindt is iets te kort, waardoor u regelmatig problemen ondervind bij een erectie.

Voorbereiding

Uw medicijngebruik heeft u met de uroloog besproken. Bloedverdunners moeten in overleg met uw uroloog tijdig worden gestopt.

De operatie

De ingreep wordt doorgaans poliklinisch uitgevoerd, meestal onder plaatselijke verdoving.

We spuiten een verdovingsmiddel in op de plaats van het riempje. Hierna snijden we het riempje door en hechten het opnieuw met enkele oplosbare hechtingen. Zonodig wordt er vaseline op de wond gesmeerd. De ingreep duurt ongeveer 10 minuten.

Mogelijke complicaties

Geen enkele operatie is zonder risico’s. Zo is ook bij deze operatie de normale kans op complicaties aanwezig, zoals nabloeding of wondinfectie. Gelukkig komen deze weinig voor.

Na de ingreep

Als de verdoving uitgewerkt is, kunnen er wat pijnklachten zijn, waarvoor pijnstiller als paracetamol kunnen helpen. Deze zijn te koop bij apotheek en drogist en het is raadzaam om voor de ingreep alvast pijnstillers in huis te hebben.

Adviezen voor thuis

Iedere dag na het douchen moet u de wond insmeren met vaseline om de hechtingen soepel te houden.Uw arts zal zeggen wanneer u weer met de bloedverdunners kunt beginnen.

Als de wond genezen is, is geslachtsgemeenschap weer mogelijk. Als het nodig is, krijgt u nog een vervolgafspraak.

Vragen

Heeft u nog vragen, stel ze gerust aan uw behandelend arts of huisarts. Bij dringende vragen of problemen voor uw behandeling kunt u zich het beste wenden tot de polikliniek waar de behandeling plaats moet vinden. Wanneer zich thuis na de operatie problemen voordoen, neem dan contact op met de huisarts of het ziekenhuis.

Tijdens kantooruren belt u de polikliniek urologie ZorgSaam Zeeuws-Vlaandeen

  • locatie De Honte Terneuzen                   tel: 0115 688340
  • locatie Antonius Oostburg                       tel: 0117 459373
  • locatie Liduina Hulst                                tel: 0114 373020

Buiten kantoortijden kunt u indien nodig bellen met het Avond, Nacht en Weekend Hoofd: Telefoon 0115-688156

Het Patiëntenportaal van ZorgSaam Ziekenhuis

Een online omgeving waar u als patiënt veilige toegang heeft tot een gedeelte van uw medisch dossier. In overleg met o.a. de medisch specialisten breiden we de onderdelen van het Patiëntenportaal stap voor stap uit. We verbeteren én vernieuwen, zodat u steeds meer mogelijkheden heeft. Krijgt u zorg van ons? Bezoek regelmatig het Patiëntenportaal om informatie in te zien.