Camouflage is geen behandeling waarbij we de oorzaak van het huidprobleem wegnemen, maar waarbij we uw (sociale) leven vergemakkelijken door het probleem te maskeren. De camouflagecrème bedekt de huid zonder het onderliggende probleem te verergeren. Het zorgt er juist voor dat de vaak gevoelige huid wat opknapt.

Camouflage kan ook gebruikt worden na behandelingen waarbij uw huid extra rood ziet, zoals na een laserbehandeling. Dit eventueel in combinatie met huidherstellende en/of roodheid verminderende crèmes.

De camouflage is geschikt voor huidaandoeningen met pigment- en/of andere kleurverschillen waarbij geen wonden aanwezig zijn. Het is ook mogelijk om een tatoeage te maskeren.

Behandeling

Tijdens een behandeling wordt gekeken naar uw huidskleur en ondertoon om de beste tint te verkrijgen. Deze wordt dekkend aangebracht op het betreffende gebied. Vervolgens krijgt u deze tint mee naar huis om zelf aan te brengen wanneer u wenst.

Resultaat

Een egaal uitziende huid zonder dat het uw huid verstikt zoals bij een reguliere foundation. In een camouflage crème zitten geen parfum of parabenen verwerkt en zal dus geen irritaties opwekken bij een gevoelige huid. Ook beschermt de camouflage uw huid tegen de zon vanwege de zonnefactor die erin is verwerkt. Een camouflagecrème is water- en veegbestendig en kan dan ook een hele dag blijven zitten.

Vragen

Bij vragen of problemen na uw behandeling kunt u contact met ons opnemen. Dit kan tijdens kantooruren op tel.: 0115-688106 (bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 12:00 uur en van 13:30 tot 16:30 uur).

Het Patiëntenportaal van ZorgSaam Ziekenhuis

Een online omgeving waar u als patiënt veilige toegang heeft tot een gedeelte van uw medisch dossier. In overleg met o.a. de medisch specialisten breiden we de onderdelen van het Patiëntenportaal stap voor stap uit. We verbeteren én vernieuwen, zodat u steeds meer mogelijkheden heeft. Krijgt u zorg van ons? Bezoek regelmatig het Patiëntenportaal om informatie in te zien.