Uw arts heeft u gevraagd ontlasting te verzamelen voor onderzoek naar bloed uit uw maag-darmkanaal. Voor het onderzoek is het nodig dat u een ontlastingmonster verzamelt. U krijgt hiervoor een testpakket mee. U mag geen ontlastingmonster nemen als u:

  • Last heeft van bloedende aambeien;
  • Bloed verliest bij de urine;
  • Menstrueert. Drie dagen na uw menstruatie mag u beginnen met de afname van ontlastingmonsters.

Aanwijzingen voor het verzamelen

Instructie voor het gebruik van de test.

Na het verzamelen

Nadat u het ontlastingmonster heeft verzameld, doet u het buisje weer in het zakje. Hierna brengt u het pakketje met buis zo snel mogelijk terug naar een van de bloedafname punten van ZorgSaam ziekenhuis of u laat dit door iemand afgeven. Lever het aanvraagformulier wat u van uw behandelend arts heeft gekregen tegelijk met het testpakket in.

Het pakketje met uw ontlasting mag maximaal 4 dagen bewaard worden bij 2 – 8º C (koelkast). En maximaal 48 uur bij kamertemperatuur.

De uitslag

Voor de uitslag van het onderzoek kunt u terecht bij uw behandelend arts.

Klachten en opmerkingen

Wij doen er alles aan uw bezoek aan ZorgSaam Ziekenhuis zo goed mogelijk te laten verlopen. Het kan echter voorkomen dat u niet tevreden bent. Wij raden u aan uw opmerking of klacht direct te bespreken met de betrokkene(n) of de leidinggevende van onze afdeling. Andere mogelijkheden vindt u in de folder ‘’Klachtenregeling ZorgSaam’’. Deze folder is te verkrijgen op de afdeling of kunt u op deze pagina nalezen.

Verdere informatie

Als u nog vragen heeft over dit onderzoek, dan kunt u deze aan uw arts stellen. U kunt ook contact opnemen met het Klinisch Chemisch Laboratorium van maandag t/m vrijdag tussen 14.00 en 16.00 uur.

  • De Honte in Terneuzen, 0115-688402, route 99
  • Antonius in Oostburg, 0117-459064, route 66
  • Liduina in Hulst, 0114-373057, route 11

 

Mei 2021

 

Bravis Ziekenhuis en ZorgSaam Ziekenhuis bundelden op 1 januari 2021 de krachten van hun beide laboratoria klinische chemie. Die laboratoria gaan zelfstandig verder onder de naam Accureon BV. Voor patiënten verandert er buiten de naamsverandering weinig. De vertrouwde goede zorgverlening en laboratoriumdiagnostiek in de regio blijven behouden.

Het Patiëntenportaal van ZorgSaam Ziekenhuis

Een online omgeving waar u als patiënt veilige toegang heeft tot een gedeelte van uw medisch dossier. In overleg met o.a. de medisch specialisten breiden we de onderdelen van het Patiëntenportaal stap voor stap uit. We verbeteren én vernieuwen, zodat u steeds meer mogelijkheden heeft. Krijgt u zorg van ons? Bezoek regelmatig het Patiëntenportaal om informatie in te zien.