Heeft u een vraag over de werking of het gebruik van het ZorgSaam patiëntenportaal? Bekijk hieronder de veel gestelde vragen. Heeft u een vraag over uw eigen medische gegevens in het portaal? Vraag het uw specialist tijdens de volgende afspraak of neem contact op met het specialisme/de afdeling waar u onder behandeling bent.

Wat is het?

Het ZorgSaam patiëntenportaal is het persoonlijke digitale portaal, speciaal voor patiënten van ZorgSaam Ziekenhuis. Hiermee krijgt u altijd en overal op een veilige manier toegang tot uw medisch dossier. U kunt uw persoonlijke gegevens bekijken en wijzigen, uitslagen van onderzoeken inzien, vragenlijsten invullen voor een bezoek bij uw specialist en zelf vervolgafspraken maken voor een bezoek aan de polikliniek. Zo bent u beter voorbereid op uw bezoek aan het ziekenhuis en krijgt u de regie over uw zorgproces en gezondheid steeds meer in eigen hand.

Wat heb ik nodig om het patiëntenportaal te gebruiken?

  • een computer of tablet met internetfunctie
  • een DigiD met sms-functie
  • een mobiele telefoon

Inloggen

Wanneer kan ik inloggen op het patiëntenportaal?

U kunt inloggen als u voor een consult of behandeling in het ziekenhuis bent geweest. Ook moet uw legitimatiebewijs zijn gecontroleerd en geregistreerd binnen ZorgSaam ziekenhuis. U kunt inloggen met uw DigiD met sms-functie.

Hoe log ik in?

U logt in met behulp van uw DigiD met sms-code. Na het inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord, ontvangt u voor de veiligheid een SMS-verificatiecode op uw mobiele telefoon. Voert u deze code in, dan heeft u toegang tot het portaal met uw gegevens en medisch dossier.

DigiD is uw digitale legitimatiebewijs. Heeft u nog geen DigiD? Of heeft u wel een DigiD maar nog niet met sms-functie? U kunt dit aanvragen via www.digid.nl.

Ik heb geen DigiD. Kan ik toch in het ZorgSaam patiëntenportaal?

U kunt dan niet inloggen. Ga naar www.digid.nl en vraag een DigiD met SMS-code aan.

Ik heb wel DigiD, maar geen DigiD met sms-code. Kan ik toch in het ZorgSaam patiëntenportaal?

Nee, u kunt dan niet inloggen het ZorgSaam patiëntenportaal. Vraag uw SMS-code aan via www.digid.nl.

Wat gebeurt er als ik ben ingelogd en ik opeens iets anders moet doen?

Als u geen gebruik maakt van het patiëntenportaal wordt u na 15 minuten automatisch uitgelogd.

Ik heb problemen met inloggen. Wat kan ik doen?

De meest voorkomende problemen zijn:

  • U bent nog niet eerder in het ZorgSaam ziekenhuis geweest. U hebt toegang tot het patiëntenportaal als u in het ziekenhuis bent geweest voor een consult of behandeling.
  • Er is iets met uw DigiD. Lees meer hierover op de website van DigiD.
  • Mogelijk voldoet uw browser en/of besturingssysteem niet aan de nieuwste minimale eisen om in te loggen met DigiD. Het kan zijn dat u uw computer moet upgraden. Hebt u bijvoorbeeld een computer met Internet Explorer 8? Dan moet u uw browser upgraden met Internet Explorer 9.

Kan ik ook met mijn mobiele telefoon of tablet inloggen?

U kunt ook met uw mobiele telefoon of tablet inloggen.

Kan ik inloggen om een vragenlijst voor mijn partner in te vullen?

Dat kan alleen als u gemachtigd bent tot het patiëntenportaal van uw partner. Lees hier meer over het aanvragen van een machtiging.

Afspraak maken

Kan ik een gemaakte afspraak wijzigen/annuleren?

Als u een afspraak heeft gemaakt, kunt u deze niet via het patiëntenportaal annuleren of wijzigen (m.u.v. laboratorium afspraken). Mogelijk wordt deze optie in de toekomst wel beschikbaar. Wilt u toch een afspraak wijzigen of annuleren, neem dan contact op met het betreffende specialisme/de afdeling.

Machtigingen

Hoe machtig ik iemand voor het inzien van mijn patiëntenportaal?

Via DigiD machtigen kunt u iemand machtigen om namens u in te loggen op het patiëntenportaal.

Lees alle informatie over machtigen op deze pagina (link opent in nieuw venster)

Helpdesk patiëntenportaal

Ik heb hulp nodig bij het gebruik van het ZorgSaam patiëntenportaal.

Neemt contact op met de afdeling Patiëntenservice op tel: 0115 – 677 474, bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00-12:00 uur en van 13:00-15:30 uur of via e-mail patientenportaal@zzv.nl.

Voor vragen over het maken van een afspraak voor het laboratorium kunt u bellen met 0115 – 688 646, op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur.

Let op: wij kunnen u niet helpen met medische vragen. Stel deze vragen aan uw behandelend specialist of neem contact op met de polikliniek.  

Ik heb een vraag over mij medische gegevens in het patiëntenportaal?

Neem dan contact op met het specialisme/afdeling van uw behandelend specialist.

Veiligheid en privacy

Hoe zit het met de veiligheid en vertrouwelijkheid van mijn gegevens?

ZorgSaam gaat op een veilige manier met uw digitale gegevens om. We voldoen aan strikte normen voor het uitwisselen van medische gegevens op internet. Daarom kunt u bijvoorbeeld alleen inloggen met DigiD en SMS-code.

Wat kan ik zelf doen aan de veiligheid van mijn gegevens?

  • Log uit op het moment dat u het ZorgSaam patiëntenportaal niet meer actief gebruikt en sluit daarna uw browser;
  • Bewaar uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord op een veilige plek.
  • Sla uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord niet op in uw computer, ook al stellen veel computerprogramma’s dit voor. Dit betekent namelijk dat iedereen die toegang heeft tot uw computer, ook onder uw naam kan inloggen;
  • Gebruikt u een draadloze verbinding met uw internetmodem of router, zorg er dan voor dat deze apparatuur beveiligd is met een wachtwoord. Dan kan niet iedereen van uw internetverbinding gebruik maken. In de handleiding van uw apparatuur staat hoe u dit kunt doen.

Wie kan mijn gegevens zien?

De gegevens die u invoert in het ZorgSaam patiëntenportaal nemen we op in uw medisch dossier. Uw medisch dossier is toegankelijk voor alle zorgverleners die direct bij uw behandeling betrokken zijn, voor zover dat nodig is om hun werkzaamheden te verrichten. Al onze medewerkers hebben wettelijk de plicht tot geheimhouding van uw medische gegevens.

Lees hier meer over de privacy.