• Lab - Klinische chemie
  • algemeen
  • ziekenhuis

Wie in de ziekenhuizen van ZorgSaam (Oostburg, Terneuzen en Hulst) bloed wil laten prikken, moet daarvoor een afspraak maken. Vanaf deze week kan die afspraak heel eenvoudig gemaakt worden via het Patiëntenportaal. Patiënten loggen op dit portaal in met behulp van hun DigiD-code. Via de agenda kunnen zij vervolgens een afspraak maken bij het laboratorium. 

Patiënten die liever telefonisch een afspraak maken kunnen op werkdagen tussen 08:00 en 16:30 uur bellen naar 0115 – 688 646.

Patiënten alleen op afspraak naar het ziekenhuis

Het is voor patiënten niet mogelijk om zonder afspraak naar het ziekenhuis te komen. Dit om het aantal patiënten per uur in de wachtkamer te beperken en de veiligheid van patiënten, begeleiders, bezoekers  en medewerkers te garanderen. Dit geldt voor alle ziekenhuislocaties van ZorgSaam (Oostburg, Terneuzen en Hulst) en is onderdeel van het ‘nieuwe werken’.

Prikposten in de wijk

Vanaf woensdag 13 mei verzorgt Diagnovum voor ZorgSaam de bloedafnames in de thuissituaties en op de prikposten in de wijk. Hier kunt u zonder afspraak terecht. Uiteraard dient u wel de voorzorgsmaatregelen van de prikposten op te volgen, zoals 1,5 meter afstand houden in de wachtkamers. Op www.diagnovum.nl/locaties vindt u een actueel overzicht van alle prikposten en openingstijden.