Via deze pagina leest u meer informatie over onze aanpak. Daarnaast worden er binnen ZorgSaam verschillende voorlichtingsavonden georganiseerd. Dit om zwangeren en hun partners zo goed en volledig mogelijk te informeren over de mogelijkheden binnen ZorgSaam. Zo kunt u goed voorbereid aan het ouderschap, de bevalling en/of borstvoeding beginnen.

Foto- & filmopnames

Wij wijzen u er op, dat u tijdens medische echo’s geen filmopnames mag maken. Uiteraard begrijpen we dat u graag filmbeelden wilt hebben. U kunt dan gebruik maken van de mogelijkheid om een pretecho te laten maken.

Informatie-avond: Aanstaande ouders

Iedere derde dinsdagavond van de maand organiseren we een informatiebijeenkomst voor aanstaande ouders. Tijdens deze avond geven verpleegkundigen van de kraamafdeling u informatie over de bevalling. Wat kunt u verwachten? Hoe begint de bevalling? En wat is er allemaal mogelijk? Aansluitend volgt een rondleiding over de afdeling zodat u alvast een kijkje kunnen nemen waar de bijzondere geboorte van uw kindje plaats zal gaan vinden.

Wilt u een informatieavond bijwonen? Dan adviseren we u om u in te schrijven bij 32 weken zwangerschap. Stuur een e-mail naar zwangereninfo@zzv.nl en vermeld hierbij de volgende gegevens:

  • Naam
  • Geboortedatum
  • Uitgerekende datum
  • Komt u alleen of neemt u iemand mee

Bent u nog oriënterend, dan bent u uiteraard eerder welkom.

U krijgt een reactie op uw mail met meer informatie over de info avond. Ook hoort u dan wat de aanvangstijd is.

Informatie-avond: Over borstvoeding

Dé Provinciale Kraamzorg verzorgt een aantal keer per jaar een voorlichtingsavond over borstvoeding. Deze vindt plaats in ziekenhuislocatie De Honte in Terneuzen. Meer informatie en opgave via de website van Dé Provinciale Kraamzorg.

Borstvoedingscafé

Elke maandagochtend is het Borstvoedingscafé in ZorgSaam Ziekenhuis geopend, voor een gezellige babbel, praktische tips en een kop koffie of thee. Alle moeders die borstvoeding geven en aanstaande moeders die dat gaan doen, zijn welkom. Zwangere dames kunnen hier even uitpuffen en ervaren hoe het leven met een baby eruit ziet. Het is gratis voor iedereen en elke maandag geopend van 10:00 tot 12:00 in de ruimte tegenover Geboortecentrum ZorgSaam/verpleegafdeling B0.

Over borstvoeding

Lees alles over borstvoeding op deze pagina.

Cursus EHBO bij zuigelingen en kinderen

Wil je een cursus EHBO volgen speciaal gericht op zuigelingen en kinderen?

Schrijf je dan hier in en ontvang € 7,50 korting op de cursus.

Uw geluk delen

Bent u zwanger en wilt u uw geluk delen? Neem dan snel een kijkje op de website van Moeders voor Moeders en meld u direct aan.