Kraamperiode

Na de bevalling begint uw kraamtijd. De tijd om uw kindje te leren kennen en om te wennen aan het ouderschap en de nieuwe gezinssituatie. De eerste week is er een kraamverzorgster in huis die u leert om de verzorging van de baby onder de knie te krijgen en om de medische controles bij u en uw kindje te doen. 

In de eerste week kan het zijn dat u last hebt van nachtelijk zweten, duizeligheid en onverwachte tranen (kraamtranen). De hormonale veranderingen in uw lichaam zijn hier de oorzaak van. Neem uw rust, ook al voelt u zich heel goed, het kan zijn dat u anders op een later moment een terugslag krijgt. 

Officieel duurt uw kraamtijd zes weken, maar de meeste vrouwen zijn na die 6 weken nog niet helemaal de oude. Het kan gerust langer duren voordat u weer in conditie bent en gewend bent aan het ouderschap.

Ongeveer 6 weken na uw bevalling plannen we een nacontrole in. We bespreken dan nog eens de bevalling, meten uw bloeddruk en voelen aan uw buik. Vertel gerust hoe u onze zorg hebt ervaren, zowel van positieve als negatieve kritiek kunnen we leren en onszelf steeds blijven verbeteren.