Informatiebijeenkomsten

Het diabetesteam van ZorgSaam organiseert voor patiënten regelmatig informatiebijeenkomsten. We behandelen dan diverse onderwerpen op het gebied van de diabetes. Naast de informatie van de diabetesprofessional is er ook veel gelegenheid voor het onderling uitwisselen van informatie. Wij nodigen u van harte uit om deze bijeenkomsten bij te wonen!

Cursus diabetes de baas

Regelmatig start de cursus diabetes de baas. De diabetesverpleegkundige en de psycholoog geven deze cursus. De cursus is bedoeld voor mensen met diabetes die een beter psychologisch evenwicht willen vinden en zodoende de diabetes de baas willen worden of blijven. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor deze cursus, dan kunt u dit doorgeven aan uw diabetesverpleegkundige.

Pomp en sensor

Regelmatig geeft een leverancier van pompen en sensoren bijscholing voor patiënten die pomptherapie ondergaan. De leverancier geeft dan uitleg over de opties op de insulinepomp om zo de diabetesregulatie te optimaliseren. U kunt aangeven bij uw diabetesverpleegkundige als u geïnteresseerd bent. Zij kan u dan op de hoogte houden van de te verwachten bijscholing.