De vaatpoli is een onderafdeling van de afdeling Radiologie en valt ook onder de afdeling chirurgie. Bij de vaatpoli wordt er gekeken naar het functioneren van de bloedvaten. Dit wordt met behulp van een aantal verschillende onderzoeken vastgesteld, waaronder het duplex-echo onderzoek.

Werkwijze

Op de vaatpoli krijgt u met verschillende hulpverleners te maken:

  • Eerst komt u bij de vasculair verpleegkundige. Deze informeert naar uw klachten en zal u lichamelijk onderzoeken. Vervolgens komt ook de vaatchirurg u lichamelijk onderzoeken;
  • Hierna komt u voor het eerste onderzoek: Doppler (USF). Dit is een onderzoek waarbij de bloedstroomsnelheden en drukken in uw benen en armen gemeten worden. Dit onderzoek vindt plaats op het vaatlab;
  • Na dit onderzoek wordt u verwezen naar de kamer ernaast. Daar krijgt u een duplex onderzoek van de bloedvaten in de buik en beide benen. Tijdens dit onderzoek kan de laborante afwijkingen aan het bloedvat opsporen, voor dit onderzoek dient u nuchter te zijn.

Van beide onderzoeken krijgt u aansluitend de uitslag van de behandelende (vaat)chirurg, die bespreekt met u de verdere behandeling en maakt daarvoor afspraken met u.