Dr. A. Karelse, orthopedisch chirurg, heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van schouderklachten. Eén van de behandelingen is een schouderprothese met 3D techniek.

Schouderprothese met 3D techniek

ZorgSaam maakt gebruik van een schouderprothese met 3D techniek. Dit nieuwe type schouderprothese is erg geschikt voor mensen met gezond en stevig bot.

De prothese is ontworpen volgens een ‘STEMLESS’ principe. Het gedeelte dat in de bovenarm wordt geplaatst, is zo kort mogelijk. Op die manier wordt er zoveel mogelijk bot van de bovenarm behouden en vermindert het de kans op een breuk van de bovenarm. Op het ‘STEMLESS’ gedeelte kan zowel een metalen bol als een metalen kommetje worden geplaatst. Afhankelijk van de indicatie wordt bepaald welk type het meest geschikt is voor de patiënt.

Bijzonder en uniek is het Stemless gedeelte van de prothese. De prothese wordt met een 3D technologie ontworpen en geprint. Het materiaal is Trabecular Titanium™, dit lijkt veel op de natuurlijke binnenruimte van het bot. Het heeft namelijk een sponsachtige structuur met gaatjes. De ingroei van de prothese wordt op die manier enorm verbeterd.

Voordelen van deze behandeling is dat de operatie korter is en er is minder bloedverlies. Stel dat de prothese na 15 jaar los komt te zitten, dan is er bij vervanging minder kans op complicaties en is de operatie veel kleiner. Dit alles maakt de prothese erg geschikt voor jongere mensen.  Lees hier meer over deze behandeling.

Samenwerking

Er is voor de behandeling van schouderklachten een samenwerking tussen de orthopeden uit Terneuzen, Gent en Brugge. Klik hier om meer te lezen over schouderoperaties en over de samenwerking.

Meer informatie

Bekijk onze folder over een schouderprothese:

RTL Medical Travel

Het programma RTL Medical Travel besteedde in de uitzending van 2 december 2017 aandacht aan deze bijzondere operatie. Bekijk hieronder de beelden: