• Slaapcentrum Zeeland
  • algemeen
  • ziekenhuis

Bent u moe overdag? Lukt het niet om goed in te slapen of is doorslapen een probleem? Raakt u niet uitgerust? Als u niet goed slaapt, kan dat heel lastig zijn. Slaapcentrum Zeeland van ZorgSaam doet al meer dan twintig jaar slaaponderzoeken. Voortaan kan dat soms zelfs thuis, in het eigen bed!

Eén op de vijf mensen heeft last van slaapstoornissen. Onderzoek brengt veel aan het licht. Tot voor kort bracht de patiënt altijd een nachtje door in het Slaapcentrum in het ziekenhuis in Oostburg.

Verpleegkundige Jose van Driel vertelt: “Soms moet het slaaponderzoek echt in het ziekenhuis gebeuren. Soms kan de patiënt gewoon thuis slapen. Dat wordt bepaald door de medisch specialist. Bij het slaaponderzoek thuis wordt ’s avonds in het ziekenhuis de apparatuur aangebracht.” Dat is heel goed te doen, vult collega Ilse van Doeselaar aan. “De apparatuur registreert een aantal lichaamsfuncties. Eenmaal aangesloten, kunt u vrij rondlopen en bent u dus niet aan bed gekluisterd. De volgende dag komt u terug in het ziekenhuis om de apparatuur er weer af te laten halen. Op een later tijdstip kan de patiënt naar de specialist voor de uitslag.”

Eenmaal aangesloten, kunt u vrij rondlopen en bent u dus niet aan bed gekluisterd Jose van Driel (l) en Ilse van Doeselaar

Bij de beste

Vaak komt een patiënt met slaapklachten via de huisarts bij een specialist terecht, bijvoorbeeld de longarts, kinderarts of de neuroloog. In het Slaapcentrum in Oostburg is er voor elke patiënt een comfortabele eigen slaapkamer, met sanitair, een zithoek en televisie. Slaapcentrum Zeeland in Oostburg hoort bij de beste van Nederland, vindt de vereniging voor apneupatiënten.

Over het Slaapcentrum