• Emmaus
  • algemeen
  • wonen & zorg

ZorgSaam breidt de verpleeghuiszorg in IJzendijke uit met een groepswoning voor mensen met dementie. Eind dit jaar opent Emmaus een derde groepswoning voor acht mensen. Hiermee komt ZorgSaam tegemoet aan de toenemende vraag naar dementiezorg in West Zeeuws-Vlaanderen.

De nieuwe groepswoning komt in een bestaande vleugel op de eerste verdieping. Lajos van Acker, leidinggevende van Emmaus: “De vleugel wordt omgebouwd. Er komen acht bewonerskamers met eigen sanitair en een gezamenlijke huiskamer. De verwachting is dat eind dit jaar de nieuwe bewoners hun intrek zullen nemen.”

De vraag naar huisvesting in combinatie met dementiezorg is groot in West Zeeuws-Vlaanderen. Lajos: “De toekomstige bewoners staan momenteel op de wachtlijst om vanuit de thuissituatie naar het verpleeghuis te gaan. Omdat er een tekort is in de regio, zijn de extra plekken een welkome aanvulling. Zo kunnen mensen met dementie in West Zeeuws-Vlaanderen blijven wonen. Dit is ook voor de partner en/of familie erg prettig.”

Omdat mensen steeds langer thuis blijven wonen, liep de vraag naar plaatsen voor het woonzorgcentrum terug. Daardoor was er binnen de locatie ruimte om de huidige bewoners van die vleugel een ander appartement aan te bieden.