• Stelle
  • Rozenoord
  • Hooge Platen
  • algemeen
  • wonen & zorg

De kwaliteit van zorg op de ZorgSaam ouderenzorglocaties Rozenoord in Sluis, Stelle in Oostburg en Hooge Platen in Breskens is absoluut in orde. Dit  oordeelde Qualicor Europe (voorheen NIAZ) eind september. Maandag 23 november werd dit prachtige resultaat officieel bekrachtigd met het uitreiken van de accreditatie.

Verpleegkundige Bilitis Loosveldt nam maandag 23 november één van de drie accreditatiebewijzen in ontvangst van Dr. Ellen Joan van Vliet, CEO van Qualicor Europe.

Qualicor Europe toetst of zorginstellingen ‘het huis’ op orde hebben. Als de zorginstelling voldoet aan het vereiste kwaliteitsniveau krijgt de instelling een accreditatie voor vier jaar. Deze accreditatiestatus laat aan cliënten, hun familie, verzekeraars en overheden zien dat er sprake is van een goed en veilig georganiseerde instelling.

ZorgSaam Sluis, voormalig Warmande, komt van ver. Om een faillissement te voorkomen, fuseerde Warmande in 2018 met ZorgSaam. De ouderenzorglocaties Rozenoord, Stelle en Hooge Platen gingen toen verder onder de naam ZorgSaam Sluis. Sinds die tijd zijn er grote stappen gemaakt in het verbeteren van de zorg. Het behalen van de accreditatie is dan ook een pluim op het harde werk van de medewerkers!