• Stelle
  • Rozenoord
  • Antonius
  • algemeen
  • wonen & zorg

Acht Zeeuws-Vlaamse organisaties hebben zaterdag de kas kunnen spekken. Dankzij de actie ‘Jij bent goud waard’ van twaalf  samenwerkende serviceclubs hebben ze in totaal 10.000 euro bijgeschreven. Het geld wordt voor van alles en nog wat gebruikt.

Zorgmedewerkers konden de afgelopen maanden stemmen op een Zeeuws-Vlaams goed doel dat wat hen betreft een bijdrage verdiende. De serviceclubs hadden ‘Jij bent goud waard’ in het leven geroepen, omdat de zorg in deze tijd letterlijk goud waard is. Uit ongeveer vijfhonderd inzendingen, selecteerden de serviceclubs 116 goede doelen. De acht organisaties die de meeste stemmen hadden vergaard, kregen hun cheque zaterdagmiddag in het Mauritshof in IJzendijke.

 

Inkomsten opgedroogd

De ZorgSaam-verzorgingshuizen Stelle (Oostburg) en Antonius (Kloosterzande), de Hulster stichting De Melkkan en speeltuin Oranjekwartier in Terneuzen kregen allemaal vijfhonderd euro. Geld dat goed van pas komt. Zo wil Oranjekwartier graag de grote glijbaan vernieuwen en zit De Melkkan aan het maximum aantal gezinnen dat het kan helpen.

 

Woonzorgcentrum Rozenoord in Sluis kreeg duizend euro om de tuin een oppepper te geven. Drieduizend euro werd toegekend aan Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen. Het goede doel verwacht in de nabije toekomst, door de coronacrisis, wekelijks negenhonderd voedselpakketten te moeten uitdelen. Dat zijn er driehonderd meer dan nu. De kinderboerderijen in Terneuzen en Clinge kregen een cheque van 3.500 euro. Dat komt vooral goed uit voor de locatie in Clinge, waar de inkomsten vrijwel zijn opgedroogd omdat het horecagedeelte gesloten is.

 

Bron: PZC, 24-08-2020