• algemeen
  • ziekenhuis

Vertegenwoordigers van ziekenhuis Zeno uit Knokke en ziekenhuis ZorgSaam uit Oostburg hebben elkaar onlangs ontmoet en gesproken. Op de agenda stonden de verschillen en overeenkomsten tussen beide ziekenhuizen, evenals de mogelijke kansen om elkaar en de regio door samenwerking te versterken.

Zeno en ZorgSaam zijn beide algemene, basisziekenhuizen. Ze staan ook beide in een specifiek gebied met veel vergrijzing, weinig vacaturekandidaten en een relatief klein inwoneraantal. Beide ziekenhuizen hebben tegelijkertijd een compleet andere achtergrond, met enerzijds de Nederlandse regelgeving en afspraken en anderzijds de Belgische structuur waarin recentelijk veel in netwerken met elkaar moet worden afgestemd en samengewerkt.

De geringe afstand tussen beide ziekenhuizen nodigt in ieder geval uit om elkaar te leren kennen en te zien of we op bepaalde vlakken elkaar als goede buur kunnen helpen. Hoewel het door de vele verschillen nog niet duidelijk is of de verkenningen veel kunnen leveren, gaan we er door de overeenkomsten vanuit dat we elkaar en de regio een dienst bewijzen als we elkaar verder leren kennen. Tijdens de eerste aangename ontmoeting in Oostburg, is alvast een tweede afspraak gepland, dan in Knokke.

Bestuurders en directeuren van Zeno en bestuurder, manager en arts van ZorgSaam voor het Antonius ziekenhuis in Oostburg