• Oncologie
  • Plastische chirurgie
  • algemeen
  • chirurgie

Op woensdag 20 oktober houdt plastisch chirurg F. Bakal in het kader van BREAST RECONSTRUCTION AWARENESS (BRA) DAY een webinar over de verschillende technieken van borstreconstructie. Technieken voor borstreconstructie zijn grofweg in te delen in technieken waarbij lichaamseigen materiaal wordt gebruikt en technieken die lichaamsvreemd materiaal gebruiken of een combinatie van beiden. Ook komen twee patiënten aan het woord die eerder een borstreconstructie operatie hebben ondergaan.

Plastisch chirurg Bakal: “Vrouwen die een borstkankeroperatie hebben ondergaan willen graag hun borsten zo natuurlijk mogelijk hersteld hebben. Uit onderzoeken blijkt dat dit bijdraagt aan het geluk van vrouwen. Hoewel een gereconstrueerde borst zelden zo mooi is als een natuurlijke borst, zijn de technieken door de jaren heen sterk verbeterd.”

Bakal is werkzaam in het borstkankercentrum voor de Zeeuwse ziekenhuizen Adrz en ZorgSaam. De online bijeenkomst is bedoeld voor vrouwen die een reconstructie overwegen of gehad hebben, en daarnaast voor huisartsen, verpleegkundigen en operatieassistenten.

Plastisch chirurg Fadi Bakal sprak over de opties voor borstreconstructie in de Zeeuwse Kamer, een programma van Omroep Zeeland.

Luister het interview hier terug.

Webinar volgen

Belangstellenden kunnen op 20 oktober 2021 om 19:30 uur het webinar volgen via hsfstream.nl/braday