• Mammacentrum ZorgSaam
  • algemeen
  • ziekenhuis

Op donderdag 11 juli bracht een delegatie van de toneelvereniging van Sint Jansteen een bezoek aan het Mammacentrum in De Honte. Ze waren uitgenodigd voor een rondleiding als dank voor hun donatie. De rondleiding werd verzorgd door radioloog Isabel de Paepe en verpleegkundig specialist Jolanda Vink. De delegatie werd verder ontvangen door chirurgen Els van Dessel en Emmanuel Lagae en operationeel leidinggevenden Inez Dekker en Tonny van der Ha.

De toneelvereniging van Sint Jansteen bracht dit jaar het toneelstuk Calender Girls op de planken. Het stuk gaat over 6 vrouwen van een vrouwenvereniging die voor het goede doel een blootkalender gaan maken. De opbrengst van deze kalender gaat naar de oncologieafdeling in het regionale ziekenhuis voor het kopen van een nieuwe bank in de wachtkamer. Bij alle voorstellingen kregen de bezoekers een programmaboekje met de vraag om een bijdrage te doneren voor een goed doel. Omdat het stuk over de ziekte kanker gaat en voornamelijk door vrouwen wordt gespeeld, wilden men dit jaar het bedrag aan het Mammacentrum schenken.

Van het ingezamelde geld is een smart TV aangeschaft voor in de wachtkamer. Een welkome afleiding voor de patiënten en hun partners.

Radioloog Isabel de Paepe (rechts) geeft uitleg aan de delegatie van toneelvereniging Sint Jansteen