• algemeen
  • thuiszorg
  • wonen & zorg
  • ziekenhuis

Vandaag ontvingen we een prachtig gebaar van de Vrienden van ZorgSaam, Lions en Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen: 1800 Doosjes vol Geluk!

Eenzaamheid onder ouderen groeit, zeker in deze onzekere tijden met corona. De Stichting Vrienden van ZorgSaam wil daar verandering in brengen. Samen met de Lions en Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen zijn zij daarom het project “Doosje vol Geluk” gestart. Een lichtpuntje voor bewoners van alle ouderenzorglocaties en patiënten in het ziekenhuis van ZorgSaam.

Rianne Vons, voorzitter van de Stichting Vrienden van ZorgSaam en tevens bestuurder Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen: “De kinderen van de kinderopvang hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan het project “Doosje vol Geluk”. Ze hebben kleine plastic doosjes versierd en gevuld met prachtige knutselwerkjes, zoals tekeningen, lieve briefjes en kettingen. Tegelijkertijd leerden ze ook iets over burgerschap. In de groep hebben ze namelijk gesproken over eenzaamheid en omkijken naar elkaar. Wat kan het geven van een “Doosje vol Geluk” betekenen voor iemand anders?”

De doosjes vol geluk worden officieel overhandigd op locatie Bachten Dieke in Terneuzen.

Duurzaam en sociaal

Naast aandacht voor de medemens, is er ook aandacht voor duurzaamheid. Rianne: “Het project is een initiatief van duurzaam onderneemster Juliette de Wette. De kleine plastic doosjes die voor het project gebruikt worden zijn afgekeurde producten die vernietigd zouden worden. Medewerkers van een sociale werkplaats maken de doosjes gereed voor verzending naar de deelnemende scholen en kinderopvangorganisaties. Die stoppen er de meest creatieve werkjes in stoppen en geven het weer door aan iemand die dit gebaar goed kan gebruiken.”

Overhandiging van de doosjes vol geluk voor de patiënten in het ziekenhuis.

Officiële overhandiging

De doosjes worden in de week voor kerst uitgedeeld op alle locaties van ZorgSaam. Rianne: “We wilden de doosjes samen met de kinderen gaan uitdelen aan de bewoners en patiënten van ZorgSaam. Helaas laat de huidige coronasituatie dat niet toe. Daarom overhandigen we de doosjes op alle locaties symbolisch aan een medewerker van ZorgSaam. Dat doen we met een paar kindjes buiten en op veilige afstand. Want de gezondheid van iedereen staat natuurlijk voorop!”

Kijk voor meer informatie op de website van Vrienden van ZorgSaam, www.vriendenvanzorgsaam.nl.