• Oncologie
  • algemeen
  • thuiszorg
  • ziekenhuis

Vrijwilliger Ad van der Zande en bestuurslid Paul van Damme (l) van Stichting Palazzoli overhandigen een roos aan Rosita de Bruijn.

Dinsdag 4 februari was het Wereldkankerdag; een dag die bedoeld is om het bewustzijn rondom kanker te vergroten. Vrijwilligers van Stichting Palazolli brachten afgelopen dinsdag een bezoek aan patiënten op de dagbehandeling van de afdeling oncologie in ziekenhuis De Honte te Terneuzen. Ze boden daar een luisterend oor, deelden de lunch uit en gaven rozen aan mensen op de afdeling.

De doorgeefrozen symboliseren kracht, liefde, erkenning en respect, en zijn er voor bedoeld om mensen die met kanker geconfronteerd zijn troost en steun te bieden. De roos kan ook worden (door)gegeven aan mensen die zorgen voor een dierbare met kanker, als teken van dank en respect. Eén van de rozen ging naar Rosita de Bruijn, die 4 jaar geleden de diagnose kanker kreeg. Vrijwilliger Ad van der Zande en bestuurslid Paul van Damme overhandigden haar de roos en raakten in gesprek, waarin Rosita heel open haar verhaal vertelde.