• algemeen

ZorgSaam heeft samen met diverse Zeeuws-Vlaamse verenigingen, organisaties, bedrijven, GGD Zeeland en de drie gemeenten in Zeeuws-Vlaanderen op 18 oktober het Preventieakkoord Zeeuws-Vlaanderen ondertekend.

‘Een leven lang gezond en fit!’

Het preventieakkoord draagt de titel ‘Een leven lang gezond en fit!’ Doel ervan is om de inwoners van de gemeente Hulst, Sluis en Terneuzen gezonder te maken. Het akkoord volgt uit het Nationaal Preventieakkoord. Hoofddoelen zijn het terugdringen van roken, alcohol drinken en overgewicht. Maar ook het maken van een gezondere leefomgeving voor de inwoners, het vergroten van de mentale weerbaarheid van jongeren en het mogelijk maken om vitaal ouder te worden. Met dit preventieakkoord kunnen de gemeenten voor volgend jaar geld aanvragen bij het Rijk voor de uitvoering van projecten.

Preventienetwerk

Het preventienetwerk bestaat naast gemeenten en GGD Zeeland uit lokale organisaties zoals wijkraden, sportverenigingen, muziekscholen, fitnessaanbieders en supermarkten en uit regionale organisaties van zorg, kinderopvang, onderwijs en wonen. Deze partijen zetten zich gezamenlijk in voor de gezondheid van de Zeeuws-Vlamingen.

Voorste rij: Johan de Graaf van ZorgSaam, Jack Werkman van gemeente Sluis, René Ruissen van gemeente Hulst en Sonja Suij van gemeente Terneuzen. (Foto genomen op 18 oktober voor het ingaan van de strengere coronamaatregelen en mondkapjesplicht)