• Orthopedie

Europese primeur voor ZorgSaam

De MyMobility-app voor orthopediepatiënten die een knie- heup of schouderprothese krijgen is een groot succes. En sinds kort is die app nog beter afgestemd op de zorg rondom patiënt. Want dankzij de koppeling met het patiëntendossier is de app altijd up-to-date.

Als eerste in Europa heeft orthopedie van ZorgSaam een koppeling gemaakt tussen de MyMobility-app en het patiëntendossier. Een enorme verbetering. Zowel voor patiënten als voor de zorgmedewerkers. Het handmatig invoeren van patiëntgegevens in de app is dankzij deze koppeling namelijk verleden tijd. Dat scheelt zorgmedewerkers zo’n 4 tot 6 uur werk per week. Maar belangrijker nog, het zorgt ervoor dat patiënten in de app altijd de meest actuele informatie zien. Door de koppeling aan het patiëntendossier weet de app wanneer de patiënt geopereerd wordt. Hierdoor ontvangt de patiënt op het juiste tijdstip de juiste informatie.

Over de MyMobility-app

De MyMobility-app begeleidt patiënten die een knie- heup of schouderprothese krijgen. In de  app vinden zij overzichtelijke informatie en adviezen voorafgaand aan de operatie en nadien tijdens de revalidatie. De app is een goede aanvulling op de reguliere zorg. Zo staan er in de app bijvoorbeeld filmpjes van de oefeningen die patiënten kunnen doen tijdens de revalidatie. Daarnaast kunnen patiënten via de app hun pijnscore doorgeven, foto’s voor bijvoorbeeld wondcontrole doorsturen en app contact hebben met de verpleegkundige.

Toekomstbestendige zorg op maat

We weten dat het lastiger wordt om de zorg te blijven bieden zoals we dat nu doen. Want sterker dan in andere delen van het land vergrijst onze bevolking en trekken jongeren weg. Als we niets doen, hebben we steeds minder zorgprofessionals, terwijl de zorgvraag juist stijgt. ZorgSaam Orthopedie speelt in op alle uitdagingen door na te denken over hoe onze zorg beter kan. Hoe we zorg kunnen blijven leveren: afgestemd op de patiënt en op de juiste plek. En die plek is dan vaker thuis in plaats van in een ziekenhuis. Want dankzij technologie staan patiënten meer met ons in verbinding. Zo krijgen onze medewerkers meer tijd voor wat belangrijk is: aandacht geven tijdens de echte contactmomenten.