• Verloskunde & Geboortecentrum
  • algemeen
  • ziekenhuis

Marijn van den Hemel woont in Groede. Op 3 juli is ze in het ZorgSaam Geboortecentrum bevallen van een zoon, Bowy. In 2018 werden zij en haar vriend Ruben Goethals al ouders van een dochter, Rosy. Ook al verliep de eerste bevalling niet vlekkeloos, ze koos toch weer voor ZorgSaam. Marijn vertelt ons waarom.

“Sommige vriendinnen zijn bevallen in Knokke en anderen in Terneuzen. De afstand vanaf Groede is ongeveer net zo groot, dus het zou beide kunnen. Op de basisschool in Groede zat ik in de klas bij Marloes Provoost, verloskundige bij ZorgSaam. Ze heeft wel eens gezegd: ‘als je moet bevallen, dan kom je bij mij hè?’ Dat heb ik onthouden! Daarnaast is het heel fijn dat we in Zeeuws-Vlaanderen op drie plekken terecht kunnen voor de controles, namelijk in Breskens, Oostburg én in Terneuzen. Dichtbij huis op controle en voor de bevalling naar Terneuzen. Ook daar sta je zo!

Het is heel fijn dat we in Zeeuws-Vlaanderen op drie plekken terecht kunnen voor de controles, namelijk in Breskens, Oostburg én in Terneuzen Marijn van den Hemel

Ik was zwanger in de corona-tijd, waardoor de controles in Breskens niet doorgingen. Wel konden we nog in Oostburg terecht. We deden het consult telefonisch, waarin al zoveel mogelijk werd besproken, zodat de fysieke controle om te wegen en te meten beperkt werd. Eén van de maatregelen was dat ik alleen naar de controle-afspraken moest. Maar dit was ik al gewend van de eerste zwangerschap, waarin ik ook regelmatig alleen ging. Mijn vriend en ik hebben samen twee horecazaken en het is dus niet eenvoudig om dan samen weg te zijn. Gelukkig konden we, net voor de corona-tijd, nog wel samen naar de 20-weken echo.

Over het ZorgSaam Geboortecentrum zijn we erg positief. De zorg is goed, persoonlijk en we hebben het gevoel dat niets onmogelijk is. Het is een jong en fris team, en iedereen doet altijd erg haar best. Als er iets is, dan is het contact zó gelegd, ook met de gynaecologen. Na mijn eerste bevalling had ik een behoorlijk trauma en ik zag dan ook echt op tegen de tweede bevalling. Maar dankzij de ZorgSaam verloskundigen zag ik het de laatste twee maanden tóch weer zitten. Bij 32 weken zwangerschap kreeg ik een extra gesprek en hebben we een uitgebreid geboorteplan opgesteld. Al onze wensen werden genoteerd en er werd goed naar ons geluisterd. Gerustgesteld en vol goede moed zijn we uiteindelijk de bevalling ingegaan.”

 

Over Geboortecentrum ZorgSaam