• algemeen
  • thuiszorg

Binnen ZorgSaam Thuiszorg is ook dit jaar een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Aan 200 cliënten is gevraagd hoe zij onze zorg ervaren. Onlangs ontvingen we de cijfers. We mogen niet alleen trots zijn op de inzet van onze collega’s, maar ook op de kwaliteit van zorg. 

Een onderzoeksbureau nam telefonische interviews af onder 200 cliënten. Zij kregen onder andere negen vragen over hun ervaring, zoals:

  • Komen zorgverleners op tijd?
  • Worden uw wensen meegenomen bij het bepalen van de zorg?
  • Behandelen de zorgverleners u met aandacht?
  • Voelt u zich op uw gemak?
  • Heeft u vertrouwen in de deskundigheid?

Rapportcijfer 8,5

Die vragen moesten de cliënten beantwoorden met een cijfer tussen de 0 en de 10. Het gemiddelde rapportcijfer wat daar uit rolde was een 8,5.

Ook werd er gevraagd aan cliënten of zij ZorgSaam Thuiszorg zouden aanbevelen bij vrienden, familie of kennissen. Cliënten konden ook die vraag beantwoorden met een cijfer tussen de 0 en de 10. Van de 200 cliënten gaven 122 ons het cijfer 9 of 10. We kregen van 74 cliënten een 7 of een 8.

Uiteraard zijn we trots op dit resultaat. We willen door dit onderzoek graag inzicht krijgen in de manier waarop onze zorg- en dienstverlening wordt ervaren. Dit om aan te blijven sluiten bij de behoeften en wensen van onze cliënten. Ook de zorgverzekeraar vindt het belangrijk dat er dergelijke onderzoeken worden gedaan.

Zorgkaart Nederland

Wist u dat alle waarderingen en toelichtingen uit het onderzoek zijn doorgeplaatst op de website van Zorgkaart Nederland? Zie de website. Bent u cliënt en heeft u niet meegedaan met het onderzoek? U kunt uw eigen team van ZorgSaam Thuiszorg ook waarderen op Zorgkaart Nederland? Klik dan hier.

Thuiszorg nodig?

Ga naar www.zorgsaam.org/thuiszorg om meer te lezen.