• Kaakchirurgie

De kaakchirurgen van de maatschap Kaakchirurgie AZ Sint Jan Brugge hebben onlangs aangegeven de werkzaamheden in Zeeuws-Vlaanderen te willen beëindigen. ZorgSaam heeft daarop de directie van MKA groep gevraagd om de kaakchirurgische zorg voor patiënten in Zeeuws-Vlaanderen over te nemen. MKA groep heeft meerdere vestigingen voor kaakchirurgie in Nederland en heeft veel expertise bij dergelijke overnames.

De MKA-chirurgen die reeds in Zeeland actief zijn, namelijk Rutger Batenburg, Pieter Schoen, Joppe Bouwman, Xavier Degraeve en Alexander Hutsebaut, staan vanaf begin dit jaar in voor alle kaakchirurgische zorg in Zeeuws-Vlaanderen, inclusief de kaakchirurgie ZorgSaam. Hiervoor waren Xavier Degraeve en Alexander Hutsebaut op maandag en woensdag reeds actief in de MKA praktijk in de Zuidlandstraat in Terneuzen. Er zal opgeschaald worden zodat voorzien wordt in dagelijkse activiteit in Zeeuws-Vlaanderen.

Voor de regio Terneuzen kunnen patiënten terecht in het ZorgSaam ziekenhuis, locatie De Honte in Terneuzen. Voor de regio Oostburg is dat in het ZorgSaam ziekenhuis, locatie Antonius in Oostburg.

Voor het maken van afspraken kunnen patiënten telefonisch contact opnemen met het ziekenhuis de afdeling polikaakchirurgie telefoonnummer 0115-677140.