• algemeen
  • thuiszorg

Op 1 oktober 2019 startte de 7e groep wijkverpleegkundigen en dementieverpleegkundigen met het ambassadeurstraject. Femke Menu, wijkverpleegkundige van wijkteam Kloosterzande/Vogelwaarde, was één van de 16 ambassadeurs in spé. Onlnags nam ze haar certificaat ‘Ambassadeur voor de wijkverpleegkundige’ via een livestream in ontvangst. Gefeliciteerd!

“Dit traject zorgde voor verdieping in mijn vak en voor inspirerende contacten. Ik heb nu het gevoel nog meer een zorgprofessional te zijn. Klaar om dit in mijn dagelijks werk toe te passen én klaar voor alle uitdagingen die de wijkverpleging met zich mee brengt! Een aanrader aan anderen om in de toekomst ook dit inspirerende traject te volgen. Ik wil ZorgSaam bedanken dat ik deze uitdaging aan mocht gaan”, aldus Femke.

Ambassadeurstraject

Via dit ambassadeurstraject worden talentvolle verpleegkundigen ondersteund om de beroepsgroep te vertegenwoordigen. Het traject beschikt over een goede mix van werkzame elementen. Nieuwe kennis wordt vergaard en nieuwe vaardigheden worden aangeleerd, waardoor de ambassadeurs zichtbaar hun gedrag veranderen. De ambassadeurs genereren impact op verschillende niveaus: het niveau van de cliënt, de wijkverpleegkundige, beroepsgroep, de organisatie, de wijk en de maatschappij. De ambassadeurs zijn kritische, onderzoekende professionals met lef die zowel dicht bij de cliënt als ver daarbuiten hun invloed weten uit te oefenen ten behoeve van betere uitkomsten en welbevinden. Ze slaan de brug tussen praktijk, beleid en politiek door als vertalers op te treden en taal te geven aan het onmisbare en onzichtbare werk van de wijkverpleegkundige. Hiermee komt het totaal aantal ambassadeurs landelijk uit op meer dan 100 wijk- en dementieverpleegkundigen.

#SPEAKUP!

Femke: “Ook presenteerden we als ambassadeursgroep het boek SPEAK UP. In dit boek nemen wij u mee naar onze wereld. Een wereld van schurende stelsels, waarin het realiseren van goede zorg niet altijd vanzelfsprekend is. Als verpleegkundigen moeten we soms opkomen voor de belangen van onze zorgvragers. ‘SPEAK UP is de stem van verpleegkundigen en staat vol persoonlijke verhalen uit de wijk. Benieuwd naar de verhalen uit de wijk