• Stelle
  • algemeen
  • wonen & zorg

De ouderenzorglocatie aan de Veerhoeklaan in Oostburg wordt gerenoveerd. Zo kan het gebouw nog even mee en blijft het er prettig wonen en werken. De nieuwe uitstraling is op sommige plekken al goed zichtbaar. Ondanks enige vertraging door corona moet alles begin 2021 klaar zijn.

Verbeteren wooncomfort

“We verbeteren het wooncomfort van de bewoners”, vertelt Tanja Speijer, clustermanager langdurige zorg WestZeeuws-Vlaanderen. ”Het gebouw bestaat veertig jaar en voldoet niet meer aan de wensen en eisen van deze tijd. Daarom worden de kamers van alle 80 bewoners opgeknapt: er zijn nieuwe bedden en nachtkastjes. Gordijnen rondom het bed zijn verdwenen. Mensen maken met eigen spulletjes hun kamer nog huiselijker”, zegt Tanja. “Het hele gebouw krijgt zo een andere uitstraling. Dat zie je goed bij zaal de Babbelaar en de entree en ontmoetingsruimte. Doordat er met corona een tijdlang geen bezoek mogelijk was, konden we daar stappen maken. Die zijn het eerst klaar. Er is een andere vloer, ander meubilair en alles is lichter geworden. Echt een fraai verschil.” Tanja wordt in haar enthousiasme bijgevallen door diverse bezoekers, cliënten en medewerkers die we naar hun mening vroegen over de nieuwe uitstraling van de algemene ruimtes.

Reacties

“De Babbelaar is enorm opgeknapt! Het is er niet meer zo donker. Mooi zijn al de gekleurde stoelen. De afgedekte radiatoren, de gordijnen, alles is heel mooi geworden.”

“De vloeren zijn nu veel hygiënischer! Mooie kleur van de vloeren.”

“Mooi meubilair, de stoelen zitten lekker. De tafels zijn ook erg mooi en goed van hoogte, rolstoelen passen er prima onder.”

Een paar voor en na foto’s

Klik op ‘Volgende’ om de foto’s te bekijken.