• algemeen
  • thuiszorg
  • wonen & zorg
  • ziekenhuis

Vandaag is het de Dag van de Vrijwilliger. Een dag waarop wij al onze vrijwilligers van Zorgsaam in het zonnetje zetten en willen bedanken voor hun inzet. Wij waarderen het enorm wat zij doen. Aan al onze vrijwilligers: jullie zijn onmisbaar!

ZorgSaam dankt al haar vrijwilligers voor hun inzet!

Vrijwilliger bij ZorgSaam

Al meer dan vier jaar zet Cora Brouwer zich in als vrijwilligster in Emmaus in IJzendijke. Ze is daar verantwoordelijk voor het rondbrengen van de maaltijden die vanuit de Zeeuwse Keuken twee maal per week worden geleverd. Lees hieronder het interview met Cora.

Sinds 2017 is Cora Brouwer elke dinsdagochtend in Emmaus te vinden. Daar is ze als vrijwilligster verantwoordelijk voor het rondbrengen van de maaltijden die vanuit de Zeeuwse Keuken twee maal per week worden geleverd.

Cora: “De maaltijden worden per bewoner in een doos bezorgd. Altijd voor meerdere dagen. Ik breng de maaltijden voor woensdag, donderdag en vrijdag rond. Mijn collega doet dat op zaterdag voor de andere dagen. Ik zet ze bij de bewoners op de kamer in de koelkast en de zorg of de bewoner zelf warmt ze vervolgens op.”

Cora Brouwer in Emmaus.

Ook na vier jaar vindt ze het werk nog erg leuk. Cora: “Ik kom hier altijd met veel plezier. Het is een gezellig huis met aardig personeel. En je bouwt toch een band met de bewoners op. Ik probeer altijd tijd voor een praatje te maken, zo leer je de mensen best goed kennen. Naast het rondbrengen van de maaltijden, haal ik ook de lijsten op waarop mensen in moeten vullen wat ze de komende week willen eten. Bewoners die dat niet meer goed zelf kunnen, help ik daarbij. Zo lang het kan blijf ik dit doen.”

Cora reageerde destijds op een oproep in de krant voor vrijwilligers bij Emmaus. Nieuwe vrijwilligers zijn nog altijd welkom. Een paar maanden geleden stopte de vaste collega van Cora. Zij was net als Cora ook in 2017 begonnen. Cora: “Ik doe het nu op dinsdag alleen. Op zich gaat dat prima. En als het nodig is vervangt de collega die op zaterdag de maaltijden ronddeelt mij of ik haar. Toch zouden wat extra handjes fijn zijn. Daarom namens Cora bij deze een oproep: Wil jij de nieuwe collega van Cora worden? Of wil je op één van onze andere locaties vrijwilligerswerk doen? Neem dan contact op met team recruitment. Kijk voor meer informatie op onze website.