• Hooge Platen
  • algemeen
  • wonen & zorg

Een bijzondere expositie in ouderenzorglocatie Hooge Platen in Breskens. Dankzij
de Stichting Vrienden van ZorgSaam kunnen de bewoners, bezoekers en kunstliefhebbers daar de komende weken van wel heel dichtbij hét icoon van Nederland bewonderen: de Nachtwacht.

Rianne Vons, voorzitter Stichting Vrienden van ZorgSaam: “Voor bewoners van ouderenzorglocaties is het vaak niet meer mogelijk om een musea te bezoeken. Laat staan het Rijksmuseum in Amsterdam. Daarom zijn wij bijzonder blij dat wij als Vrienden van ZorgSaam de ‘Nachtwacht on Tour’ naar Breskens hebben kunnen halen.”

De Nachtwacht op Hooge Platen

Indrukwekkend

De levensgrote replica van de nachtwacht prijkt pontificaal in Het Paviljoen van Hooge Platen. Rianne: “Het is een indrukwekkend gezicht. Het doek is net zo groot als de echte Nachtwacht. Het is een replica, maar dus wel een levensechte. Bewoners kunnen lekker in Het Paviljoen zitten en op hun gemak het schilderij bewonderen. Daarnaast kunnen bewoners van Hooge Platen deelnemen aan een speciale workshop en prijsvraag. Kortom, een echte beleving voor de bewoners van Hooge Platen.

Over de Nachtwacht on Tour

De Nachtwacht is tot en met 11 december te bezichtigen in Hooge Platen, Westlandstraat 4 in Breskens. Bezoekers die meer willen weten over de Nachtwacht kunnen terecht op de website www.beleefdenachtwacht.nl.

Nachtwacht on tour wordt mogelijk gemaakt door Philips en de Elisabeth Art Foundation/Rijksmuseum Fonds.